Španci prejaki i za Crnogorce – bratski derbi za lakši put

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 08:21

Španci prejaki i za Crnogorce – bratski derbi za lakši put

Vaterpolisti Španije još jednom su pokazali zašto su glavni favorit na Svetskom prvenstvu u Fukuoki.

Nakon Srbije u prvom kolu, savladali su i Crnu Goru u drugom sa 11:7.

Tako je "crvena furija", aktuelni šampion sveta, obezbedila direktan plasman u četvrtfinale turnira.

S druge strane, Srbija i Crna Gora će se u petak ujutru u direktnom duelu boriti za drugo mesto u grupi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Od te pozicije ime protivnika u borbi za plasman među osam najboljih – drugoplasirani najverovatnije ide na domaćina Japan, dok trećeg iz naše grupe čeka derbi sa Hrvatskom koja je poražena od Mađarske 12:10.

U međuvremenu, "delfini" prvo moraju da pobede Južnu Afriku.

Španija je bolje otvorila meč i povela 2:0, ali je Crna Gora reagovala golovima Vlada Popadića i Miroslava Perkovića i imala nerešen rezultat pred ulazak u drugu četvrtinu (2:2).

U njoj se igralo gol za gol, Španija je na odmor otišla sa golom prednosti (5:4), a onda u trećem periodu stigla do ključne prednosti jer je pred ulazak u poslednjih osam minuta bilo 9:6.

Imala je i nakon toga crnogorska selekcija šansu, posle pogotka Konstantina Averke propustila je nekoliko napada da smanjila na 9:8...

Potom je napadački potpuno stala, na kraju čak izgubila ubedljivo.

Felipe Perone je bio dominantna figura, postigao je pet golova, svaki je bio malo remek-delo.

U ekipi Crne Gore pogađali su Bogdan Đurđić dva puta, a po jednom Popadić, Perković, Averka, Aleksa Ukropina i Uroš Čučković.

U derbiju drugog kola SP Mađari su savladali Hrvate 12:10, u obračunu za prvo mesto u Grupi C.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Rino Burić, Luka Bukić i Konstantin Harkov s po dva pogotka, dok je Gergo Zalanki postigao tri gola za Mađarsku.

Ovim porazom Hrvatska će gotovo sigurno takmičenje u skupini završiti na drugom mjestu te će morati igrati u osmini finala, dok će Mađarska kao pobjednik skupine izravno u četvrtfinale. Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati u petak protiv domaćina Japana, a u slučaju pobjede morat će pratiti rasplet skupine D kako bi saznala tko će joj biti suparnik. U toj su grupi Španjolska, Srbija, Crna Gora i Južna Afrika i izgledno je da će za mjesto među osam igrati ili sa Srbijom ili s Crnom Gorom.

Loša realizacija igrača više

Hrvatska je protiv Mađarske tijekom cijele utakmice bila u rezultatskom minusu i, osim uvodnih 0:0, ni u jednom trenutku nije imala izjednačen rezultat. Odvajanje Mađarske na 4:1 početkom druge četvrtine usmjerilo je Hrvatsku prema porazu, a kako je izgledao mađarski napad do kraja susreta dobro opisuje podatak da je ona imala devet različitih strijelaca za prvih devet golova.

Hrvatska je loše koristila igrača više (3/13), a s takvom realizacijom teško je mogla očekivati dobar rezultat protiv raspoloženog suparnika. Minutu prije kraja bilo je +3 za Mađarsku, a onda su Vukičević i Bukić kroz kontranapade tek smanjili na -1 35 sekundi prije kraja. Vremena za izjednačenje nije bilo, tek za još jedan gol Mađarske kojim je Zalanki postavio konačnih 12:10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.