Šok za Italijane: Montolivo slomio nogu, ne ide na Mundijal!

Izvor: Blic, 01.Jun.2014, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok za Italijane: Montolivo slomio nogu, ne ide na Mundijal!

Prijateljske utakmice 12 dana uoči početka Mundijala obeležila je teška povreda reprezentativca Italije Rikarda Montoliva, koji je slomio levu nogu u susretu sa Republikom Irskom (0:0), pa neće igrati u Brazilu. Fudbaleri Hrvatske savladali su Mali u Rijeci sa 2:1, dok su Norveška i Rusija remizirale 1:1.

"Radi se o povredi koje smo se plašili. Rikardu će biti potrebno verovatno dva meseca za oporavak i neće igrati na Mundijalu. On zaista nije zaslužio da mu se ovo desi", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je lekar italijanske reprezentacije Enriko Kastelaći za televiziju "Rai".

Vezista Milana, koji je bio i kapiten "azura" protiv Iraca, za italijansku reprezentaciju odigrao je 57 utakmica i postigao dva gola, a selektor Ćezare Prandeli će odlučiti ko će zauzeti njegovo mesto.

Golova nije bilo ni u prijateljskom meču između Portugala i Grčke, dok je Holandija pobedila Ganu sa 1:0 golom Robina van Persija već u petom minutu.

"Vatreni" su se oprostili od svoje publike pred punim "Gradskim vrtom" neubedljivim trijumfom prenose tamošnji mediji, a strelac oba gola bio je Ivan Perišić u 14. i 64. minutu.

Puleni Nika Kovača poveli su kada je Samir uzeo loptu na centru i pronašao Rakitića koji je odlično proigrao Perišića, a on je udarcem iskosa sa desne strane prvi put zatresao mrežu.

Napadač Volfsburga je u drugom poluvremenu udvostručio prednost na asistenciju klupskog saigrača Ivice Olića, da bi poraz Malija ublažio Kalifa Traore pogotkom u 79. minutu kada je kaznio lošu reakciju hrvatske odbrane prilikom kornera za konačnih 2:1.

Hrvatsku do početka Mundijala u Brazilu čeka još utakmica sa Australijom 7. juna.

Fudbaleri Rusije nisu bili uspešni, jer su odigrali "samo" sa Norvežanima koji neće učestvovati na Svetskom prvenstvu za razliku od "zbornaje".

Puleni Fabija Kapela vodili su od trećeg minuta zahvaljujući Šatovu, a bez trijumfa su ostali u 77. kada je Konradsen postavio konačan rezultat.

Prijateljske utakmice:

Hrvatska - Mali 2:1 (1:0)

(Perišić 14,64 - Traore 79)

Norveška - Rusija 1:1 (0:1)

(Konradsen 77 - Šatov 3)

20.30 Holandija - Gana

20.30 Portugal - Grčka

20.45 Italija - Republika Irska

22.00 Meksiko - Ekvador

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.