Slovenija se namučila, Dončić se igrao, a novi centar Zvezde blistao VIDEO

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 15:25

Slovenija se namučila, Dončić se igrao, a novi centar Zvezde blistao VIDEO

Košarkaši Slovenije pobedom nad Venecuelom rezultatom 100:85 su startovali na Svetskom prvenstvu.

Naravno, glavnu ulogu imao je Luka Dončić, koji se uvek za sve pita u selekciji "zmajčeka", pa tako i na ovom susretu.

Superstar Dalas Maveriksa je ofanzivno bio izvanredan sa 33 postignuta poena, ali je Slovenija dosta i trpela sa njegovim "carinjenjem" lopte i izgubljenim posedima.

Posebno u odbrani, pošto je Venecuela utakmicu otvorila sa 4/4 trojkama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Soha, te je samo u prvoj deonici postigla 33 poena.

Slovenija je pojačala odbranu u drugoj deonici i stigla do prednosti 56:51 na poluvremenu, ali uz primljenih čak 12 trojki, od kojih je poslednja bila preko celog terena.

Kako je meč odmicao, a posebno u trećoj četvrtini, Slovenija je rešila meč, ali nije delovala ubedljivo kao što se to možda očekivalo.

Na kraju je meč završila samo

Pored Dončića, koji je morao da bude glavna figura sa 37 poena, šest skokova i šest asistencija, meč je obeležio novi centar Crvene zvezde, Majk Tobi.

Tobi je ubacio 21 poen uz šut iz igre 9/9. Trojke je šutirao 3/3, za dva poena 6/6, a toj perfektnoj statistici dodao je i pet skokova i dve asistencije.

Vrlo dobar je bio i Kremen Prepelič sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti.

U poraženom sastavu Soho je imao 16 poena, ali najveći deo u prvom poluvremenu.

Zamora je dodao 12 (4/4 trojke), isto koliko i Giljen, dok je Karera ubacio 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.