Skariolo za Mundobasket lansira tinejdžera umesto Rubija

Izvor: B92, 09.Avg.2023, 13:42

Skariolo za Mundobasket "lansira" tinejdžera umesto Rubija

Zbog iznenadnog povlačenja Rikija Rubija iz reprezentacije pred Svetsko prvenstvo selektor Španaca Serđo Skariolo priliku će dati 19-godišnjem Huanu Nunjezu.

Ovaj momak će biti u rosteru ekipe za Mundobasket i možda će to biti početak jedne veliek reprezentativne karijere.

Nunjez igra u nemačkom Ulmu gde ima sve vreme ovog sveta da demonstrira svoj talenat. Minule sezone sjajno je funkcionisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tandemu sa novim košarkašem Zvezde Jagom da Silvom, protiv kojeg će, izvesno, odmeriti snage već u grupi na Mundobasketu, u duelu Španije i Brazila.

Nunjez je novi "biser" španske košarke čije kvalitete izuzetno ceni Skariolo.

"Od svih mladih igrača, on je najbliži da bude sa nama", rekao je Skariolo nedavno za Nunjeza kojeg je uvrstio u sastav ekipe i dao mu minute, u nedavnom meču protiv Venecuele, upravo umesto Rubija.

I srećne okolnosti su u ovom slučaju presudile da Nunjez na kraju završi među 12 igrača koje će Skariolo viditi na Svetsko prvenstvo, pošto su oba udarna plejmejekra (Braun i Rubio) odustala ovog puta.

Iako u aktuelnoj ekipi postoje igrači, i to vrlo iskusni, koji mogu odgovoriti plejmejkerskim zadacima (Alberto Diaz, Serhio Ljulj, Haime Fernandes), Skariolo u Nunjezu vidi kvalitet koji nijedan od pomenute trojke nema.

"Nunjez ima brzinu, pas koji pravi razliku i njegov talenat je drugačiji", pišu Španci o ovom momku.

Prvu narednu priliku da pokaže koliko ume Nunjez će imati na turniru u Malagi gde će Špancima rivali biti selekcije SAD i Slovenije.

Takmičenej na Svetskom prvenstvu Španija kreće u Grupi G, u Džakrti, gde će joj, osim Brazila, rivali biti Iran i Obala Slonovače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.