Skandinavci dominirali u sprintu, Srbi stali u kvalifikacijama

Izvor: B92, 25.Feb.2021, 16:28

Skandinavci dominirali u sprintu, Srbi stali u kvalifikacijama

Prve medalje u nordisjkom trčanju podeljene su na Svetskom prvenstvu u Obersdorfu.

Na programu je bio sprint u obe konkurencije, a najsjajnija odličja su otišla Skandinaviju.

U Švedsku je otišlo žensko zlato prva je bila Jona Sundling, druga Norvežanka Maiken Kaspersen Fala a treća Slovenka Anamarija Lampić.

Muška trka protekla je u apsolutnoj dominaciji Norvežana koji su zauzeli sva mesta na pobedničkom podijumu, prvi je bio Johanes Klebo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispred svojih sunarodnika Erika Valnesa i Havarda Taugbola.

Srpski sprinteri su, očekivano, svoj nastup u Nemačkoj u ovoj disciplini završili u kvalifikacijama.

Kod devojaka, Maida Drndić je zauzela 78. poziciju, Anja Ilić je bila dva mesta slabija a petnaestogodišnje Dženana Hodžić i Andrea Marković su bile 102. i 106.

Kod muškaraca je u kvalifikacijama bilo skoro 160 takmičara.

Od srpskih predstavnika najbolji je bio Miloš Milosavljević (97), Rejhan Šmrković ja zauzeo 124. mesto, Miloš Đorđević je bio 145. a najmlađi naš nordijac, 15-godišnji Đorđe Paunović, je bio plasiran na 147. mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.