Skandal na SP: Ukrajinka pobedila Ruskinju - obe eliminisane VIDEO

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 16:02

Skandal na SP: Ukrajinka pobedila Ruskinju - obe eliminisane VIDEO

Na Svetskom prvenstvu u mačevanju u Italiji megdan su podelile devojke iz zaraćenih država, Ruskinja Ana Smirnova i Ukrajinka Olga Karlan.

Iako je međunarodnim odlukama zabranjen duel takmičara iz ove dve zemlje, ovde je napravljen ustupak, pošto je Ukrajinka dobila odobrenje od federacije da mačuje sa Ruskinjom.

Na kraju, Ukrajinka Olga je odnela pobedu, ali, ipak, nije prošla dalje jer je odbila da se rukuje sa svojom protivnicom.

A to je, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema propisima Svetske mačevalačke federacije, strogo kažnjivo - crnim kartonom koji je ekvivalent diskvalifikaciji. Uz to, sledi i kazna od dva meseca zabrane učešća na bilo kom takmičenju.

Tako, Ukrajinka je napustila megdan, dok je Ruskinja ostala još 50 minuta na "bojištu", gde je čekala konačnu odluku o ishodu meča.

Naime, organizatori turnira su sve to vreme većali i pokušali da donesu najboju odluku u interesu sporta kod ove situacije. Nisu želeli drastično da sankcionišu Ukrajinku, ali nisu ni mogli da joj dozovole prolaz u narednu rundu, jer bi to bilo u suprotnosti sa pravilima.

U međuvremenu, meč koji je trebalo da bude održan na istom terenu gde su mačevale Ruskinja i Ukrajinka, morao je da bude dislociran na drugo mesto u hali - jer je Ruskinja tu i dalje sedela i čekala da joj jave epilog.

Na kraju, donesena je odluka da obe takmičarke završe takmičenje - Ruskinja jer je izgubila u borbi, a Ukrajinka jer se nije rukovala sa rivalkom.

Bugarka Ilieva, koja je čekala ishod ovog nesvakidašnjeg duela da vidi ko će joj biti rivalka, tako se bez borbe plasirala dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.