Šimuniću nije žao zbog pokliča »Za dom spremni«

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šimuniću nije žao zbog pokliča »Za dom spremni«

ZAGREB - Bivši hrvatski fudbaler Josip Šimunić izjavio je da ne žali zbog skandiranja ustaškog pokliča "Za dom spremni" poslije utakmice baraža za Mundijal u Brazilu protiv Islanda.

"Ne moram nikome ništa da dokazujem. Apsolutno mi ništa nije žao. Prošlo je dvije godine, nije lijepo kada me mnogi diskrimišu, ali takav je život. Taj incident je obilježio kraj moje karijere, ali to je prošlost. Ima puno stvari na svijetu koje nisu u redu, ali imaću još prilika >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da dokažem da nisu bili pravedni", rekao je Šimunić za RTL.

Šimunić je nakon toga kažnjen od strane FIFA zbog rasne diskriminacije i nacionalne mržnje sa 10 utakmica suspenzije, što je značilo da ne može da učestvuje na šampionatu svijeta u Brazilu.

Njegov čin tada je osudio Fudbalski savez Hrvatske, gdje trenutno radi u stručnom štabu selektora Ante Čačića.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.