Šimunić ustaškim pozdravom na SP

Izvor: B92, 20.Nov.2013, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šimunić ustaškim pozdravom na SP

Cela Hrvatska slavila je u utorak veče četvrti plasman na Svetsko prvenstvo, ali je prema pisanjima zagrebačkih medija sve pokvario Josip Šimunić.

Iskusni štoper je po završetku meča sa Islandom (2:0) uzeo mikrofon od zvaničnog spikera na Maksimiru i ustaškim pozdravom proslavio sa navijačima pobedu.

Šimunić je govorio "Za dom", a sa tribina se čulo "Spremni", i tako nekoliko puta. Kada se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to završilo sa tribina se moglo čuti i "Leti, leti Sulejmani", aludirajući na brutalni start nad srpskim fudbalerom.

"To sam uvek želeo da uradim i nije me briga da li će me neko kazniti", rekao je Šimunić nakon utakmice, a Hrvati naglašavaju da bi zbog njegove 'akcije' mogao da dobije veću kaznu od Marija Mandžukića koji je dobio crvenog karton zbog brutalnog starta.

Hrvatski mediji kritikuju i navijače na Maksimiru koji su saradnjom sa Šimunićem dali povod FIFA da ponovo kazni Hrvatski nogometni savez (HNS) zbog rasizma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRAMOTA: Džo Šimunić slavio plasman u Brazil ustaškim pokličom (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2013

Retko koje slavlje u Hrvatskoj može da prođe bez ustaških parola, a to se pokazalo i posle pobede Kockastih nad Islandom (2:0) u revanš meču baraža za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Naime, posle meča iskusni defanzivac Džo Šimunić uzeo je mikrofon u ruke i u nacionalnom zanosu vikao "Za dom!",...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.