Šimunić ne ide na Svetsko prvenstvo!

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2013, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šimunić ne ide na Svetsko prvenstvo!

Svetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je danas hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića sa 10 utakmica zabrane igranja zbog ustaškog pozdrava na meču u Zagrebu.

 

FIFA je saopštila da će Šimunić morati da plati i 30.000 švajcarskih franaka kazne.

Šimunić je posle pobede nad Islandom 19. novembra i plasmana Hrvatske na Svetsko prvenstvo u Brazilu uzeo mikrofon i vikao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "za dom!", a publika je odgovarala "spremni!".

 

Disciplinska komisija je navela da su taj pozdrav koristili pripadnici fašističkog pokreta Ustaše.

"Komisija se složila da je taj pozdrav diskriminatorski i da vređa dostojanstvo raznih ljudi na osnovu, između ostalih, rase, religije ili porekla, što je jasno kršenje člana 58. disciplinskog pravilnika FIFA', navodi se u saopštenju.

 

Disciplinsko saslušanje počelo je 22. novembra, a odluka je objavljena danas. Šimunić će prve mečeve suspenzije početi da služi na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Ako Šimunić ne odsluži kaznu u Brazilu, ona će se preneti na naknadne službene mečeve. Osim što neće moći da igra, ovaj defanzivac neće smeti da uđe ni na jedan stadion dok mu traje suspenzija.

"FIFA je posvećena borbi protiv svake vrste diskriminacije u fudbalu i vredno radi sa svim svojim članicama širom sveta na obrazovanju i širenju poruke mira i poštovanja...Rezolucija o borbi protiv rasizma i diskriminacije...zagovara upotrebu strožijih kazni da bi se poslala snažnija poruka da diskriminaciji nema mesta u fudbalu", navodi se u saopštenju.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šimunića ''pozdrav'' eliminisao sa Mondijala!

Izvor: Sportske.net, 16.Dec.2013

FIFA konačno donela odluku o kažnjavanju Josipa Šimunića! Hrvatski reprezentativac zbog skandaloznog ponašanja posle meča sa Islandom zaradio deset mečeva suspenzije, što ga praktično eliminiše sa Svetskog prvenstva u Brazilu. Uz to, biće i novčano kažnjen..

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.