Simultanka Irvinga i Džejmsa

Izvor: RTS, 13.Mar.2015, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simultanka Irvinga i Džejmsa

Kajri Irving i Lebron Džejms postigli 88 koševa u duelu Klivlenda i San Antonia. Đoković odbranu titule počinje protiv Bagdatisa. U Beogradu se tokom vikenda održava Balkan kup u kendou. Kopaonik dobio Svetsko prvenstvo novinara skijaša 2016. Ivanović i Kerber eliminisane u dublu u Indijan Velsu. Pirlo spreman za revanš u Dormundu.
13.00 - Fudbaler Juventusa Andrea Pirlo oporavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se od povrede butnog mišica i biće spreman za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda, prenosi La Stampa. Italijanski veteran povredio se u prvoj utakmici protiv Borusije i pauzirao je skoro tri nedelje.
Kako se navodi, Pirlo je prošao lekarske testove i trebalo bi da se nađe u startnoj postavi na Vestfalenu, ali će propustiti sutrašnju utakmicu Serije A protiv Palerma.
Pirlo je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 22 utakmice i postigao četiri gola.
Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Borusije i Juventusa igra se u sredu, a u prvom duelu u Torinu bilo je 2:1 za šampiona Italije.
12.30 - Fudbaler Arsenala Aleks Okslejd-Čemberlen odsustvovaće sa terena do četiri nedelje zbog povrede tetive, rekao je menadžer londonske ekipe Arsen Venger.
Okslejd-Čemberlen je u ponedeljak bio u sastavu Arsenala u utakmici protiv Mančester junajteda (2:1) u FA Kupu, ali je morao da izađe iz igre zbog povrede.
Venger je rekao da će 21-godišnji fudbaler odsustvovati "tri, maksimalno četiri nedelje".
Okslejd-Čemberlen će tako propustiti utakmicu reprezentacije Engleske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Litvanije 27. marta i prijateljsku protiv Italije, četiri dana kasnije u Torinu.
Venger je dodao da će Džek Vilšir "još nekoliko nedelja" odsustvovati sa terena jer se oporavlja od lakše operacije članka.
Arsenal igra sutra protiv Vest Hema u Premijer ligi.
12.10- Japanski proizvođač automobila Tojota potpisao je višegodišnji ugovor sa Međunarodnim olimpijskim komitetom vredan skoro milijardu dolara, preneli su japanski mediji.
Tojota će biti olimpijski sponzor i za Olimpijske igre 2024. godine. Japanska kompanija odbila je da saopšti vrednost ugovora, a japanski mediji preneli su da je ugovor vredan 835 miliona dolara. Tojota je treća japanska kompanija koja je postala globalni olimpijski sponzor, posle Panasonika i Bridžstona. MOK ima ukupno 12 "Top" sponzora, među kojima su Koka-Kola i Mekdonalds.  
11.00 - Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) oslobodila je optužbe predsednika Fudbalske federacije Nemačke (DFB) Volfganga Nirsbaha za kršenje etičkog kodeksa zbog toga što prima penziju.
Prjavu protiv Nirsbaha podneo je član Izvršnog komiteta Fife iz Nemačke Teo Cvanciger, čije će mesto Nirsbah zauzeti u maju.
Fifa je saopštila da je Etička komisija istragom utvrdila da "Nirzbah, niti bilo koja druga osoba, nije prekršila etički kodeks"
DFB je prošle godine podržala Nirsbaha i saopštila da je on "zaradio penziju radeći tokom 24 godine".
Nirsbah je na čelu DFB od 2012, kada je zamenio Cvancigera, čiji četvorogodišnji mandat u Izvršnom komitetu Fifa ističe u maju.
09.40 - Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranu titule na mastersu u Indijan Velsu počeće protiv Kipranina Markosa Bagdatisa, kome je Čeh Jirži Veseli predao meč pri rezultati 6:3, 1:1.
Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan u prvom kolu. Biće to njihov osmi međusobni duel, a srpski teniser vodi sa 7:0. Poslednji put sastali su se u Majamiju 2012. godine i Đoković je slavio sa 6:4, 6:4. Masters u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 7.107.445 dolara. 
08.10 - Kendo reprezentacija Srbije braniće ovog vikenda titule prvaka na šestom Balkan kupu, koji se održava u Beogradu i na kome će učestvovati 127 takmičara i 11 ekipa iz sedam zemalja.
U sportskom centru Vizura osim takmičara iz Srbije nastupaće i borci iz Crne Gore, Makedonije, Hrvatske Turske, Bugarske i Rumunije, a takmičiće se u juniorskoj, muškoj i ženskoj pojedinačnoj i u timskoj kategoriji. Srbija ima nekoliko titula u individualnim i timskim kategorijama u ovom japanskom sportu borbe mačevima od bambusa.
Takmičenja počinju u 9.30. Prvog dana se završavaju u 18.00, a drugog dana u 14.00. Posle takmičenja u nedelju održaće se polaganja za viša zvanja, od petog kjua do trećeg dana. Ulaz na šesti Balkan kup je besplatan.  
08.00 - U pet utakmica NBA lige najveća iznenađenja priredili Klivlend, koji je posle produžetka savladao San Antonio 128:125 na gostujućem terenu, i Juta pobedivši Hjuston sa 109:91 pred domaćom publikom.

Odlučujući igrač u pobedi Klivlenda Kajri Irving postavio je klupski rekord sa 57 postignutih koševa, a pratio ga je Lebron Džejms sa 31 pogotkom. U San Antoniju najefikasniji je bio Parker sa 31 košem.
U ostalim utakmicama Indijana je savladala Milvoki 109:103 posle produžetka, Njujork je na gostovanju iznenadio Lejkerse 101:94, a Vašington je pobedio Memfis sa107:87.
07.00 - Na 62. Svetskom prvenstvu u skijanju za novinare Kopaonik je dobio organizaciju sledećeg Svetskog prvenstva 2016 godine. Ove godine Svetsko prvenstvo održava se od 7. do 14. marta u Španiji, u skijaškom centru Bakeira-Beret u Pirinejima.
Predstavnici zemalja-učesnica odlučili su ubedljivom većinom glasova da Kopaoniku povere sledeće Svetsko prvenstvo. Protivkandidati Kopaoniku bili su zimski skijkaški centri iz Švedske i Francuske.
Svetsko prvenstvo novinara u skijanju održaće se na Kopaoniku u februaru sledeće godine i očekuje se učešće oko 300 novinara skijaša iz preko 30 zemalja sveta.
00.00 - Srpska teniserka Ana Ivanović i Nemica Angelika Kerber eliminisane su u konkurenciji dublova na VTA turniru u Indijan Velsu. Bolje od Ivanović i Kerber bile su Francuskinja Karolin Garsija i Slovenka Katarina Srebotnik, koje su slavile u dva seta - 6:4, 6:4.
Najbolje rangirana srpska teniserka postavljena je u singlu za petog nosioca i slobodna je u prvom kolu, a njena protivnica na startu biće Julija Putinceva iz Kazahstana, koja je pobedila Čehinju Terezu Šmitkovu sa 6:4, 6:4.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irving i Džejms porazili Sparse, Juta iznenadila Hjuston

Izvor: RTS, 13.Mar.2015

Od pet utakmica NBA lige dve su završene posle produžetka. Indijana je savladala Milvoki sa 109:103, a najveća iznenađenja priredili su Klivlend, koji je posle produžetka savladao San Antonio 128:125 na gostujućem terenu, i Juta pobedivši Hjuston sa 109:91 pred domaćom publikom. Kajri...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.