Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2021, 17:48

Šifrin „ukrala“ Vlhovoj pobedu na domaćem terenu, Krihmajer dominaciju sa Svetskog prvenstva prelio na Svetski kup

Slovakinja sve bliža vodećoj Lari Gut-Behrami

Austrijski skijaš Vinsent Krihmajer jezdi belim stazama, uhvatio je formu pred Svetsko prvenstvo, postao svetski prvak u spustu i superveleslalomu, a u Zalbah – Hinterglemu je potvrdio da svetska kruna u spustu nije slučajnost. Austrijanac je upisao devetu pobedu u Svetskom kupu i popeo se u generalnom plasmanu na šesto mesto.

Vinsent Krihmajer slavio je na pretposlednjem spustu vremenom 1:53.07, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a iza sebe je ostavio Beata Fojca. Švajcarac je kasnio 17 stotinki, a današnje drugo mesto mu je jurilarni 40. podijum u karijeri. Austrijanci su na domaćem terenu u dobro poznatom okruženju bili nadmoćni. Matijas Majer se popeo na najniži stepenik podijuma, a među najbolji pet našao se i Maks Franc, koji je tu poziciju podelio s Švajcarcem Markom Odermatom.

U generalnom poretku Svetskog kupa Aleksi Panturo je sa 1.034 boda neprikosnoven. Smeši mu se osvajanje velikog Kristalnog globusa, a čini se da je jedini sposoban da ga uskrati za to dostignuće Marko Odermat. Ali bi morao u tehničkim disciplinama da do kraja konstantno bude ispred Francuza.

Once again outstanding performance from #VincentKriechmayr ????????, who takes even the @saalbach Downhill! A very important second place for @BeatFeuz ???????? who just finishes ahead of @matthiasmayer_ ????????! Congrats guys!!#fisalpine pic.twitter.com/ntLfJUT7lD

U Svetskom kupu za skijaše se situacija polako kristališe, a kod dama tek počinje da kuva. Lara Gut-Behrami i Petra Vlhova vode ravnopravnu borbu za veliki kristalni globus, a Slovakinja je u svom dvorištu propustila priliku da osvoji još jedno prvo mesto. Amerikanka Mikaela Šifrin je u slovačkoj Jasni nadmašila Vlhovu za 34 stotinke.

Treće mesto zauzela je Vendi Holdener, dok su sve ostale skijašice bile daleko iza vodećeg trilinga. U generlanom poretku Lara Gut-Behrami vodi sa 1.227 bodova, Petra Vlhova je sakupila 1.120, a Mišel Gizin 937.

The 2016 slalom podium in Jasna had the exact same flags...????????????????????????

1️⃣ @MikaelaShiffrin

2️⃣ @PetraVlhova

3️⃣ @WendyHoldener #fisalpine pic.twitter.com/B4460mVNDt

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.