Šest meseci posle svetske krune i skandala – Špankinje osvojile i Ligu nacija

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 00:32

Šest meseci posle svetske krune i skandala – Špankinje osvojile i Ligu nacija

Posle osvojenog Svetskog prvenstva, fudbalerke Španije podigle su i trofej namenjen najboljoj selekciji u Ligi Nacija, nakon pobede u finalu nad Francuskom 2:0.

Golove za Španiju postigle su Aitana Bonmanti u 32. minutu i Mariona Kaldenti u 55.

Finale je odigrano pred 32.500 gledalaca na olimpijskom stadionu u Sevilji.

Špankinje slave najveće uspehe od kako postoje - ovo im je bio drugi veliki trofej u samo šest meseci.

Ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je takođe od velike važnosti, na pomen fubalske reprezentacije Španije ponovo se priča isključivo o igri, o uspehu, o velikim pobedama, nakon što je titulu prvakinja sveta, podsetimo, zasenio skandal koji se desio na samom podijumu prilikom dodele medalja.

Ta epizoda još je u svežem sećanju mnogima.

Predsednik FS Španije, odavno bivši, Luis Rubiales, poljubio je tada u usta fudbalerku Dženi Hermoso nakon čega se momentalno našao na udaru javnosti.

Usledile su optužbe na njegov račun, pa smena, potom i zabrana rada u fudbalu, na kraju i sudski proces. Zbog lojalnosti Rubijalesu i bivši slektor ekipe, koji je vodio Špankinje do svetskog trona u Australiji i Novom Zelandu, dobio je otkaz.

Ta ružna prošlost sada je iza Špankinja koje, kako možemo da svedočimo, nastavljaju da beleže najveće rezultate u svojoj istoriji.

Sledeće veliko takmičenje na kojem će imati priliku da nstave ovaj neverovatan niz su Olimpijske igre u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.