Senzacija: Mamić izbacio River i čeka Real! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 18.Dec.2018, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senzacija: Mamić izbacio River i čeka Real! (VIDEO)

Ekipa hrvatskog trenera, Al Ain, eliminisala šampiona Južne Amerike i ušla u u finale FIFA Svetskog prvenstva za klubove

Rezultat kom se malo ko nadao!

Al Ain, šampion Ujedinjenih Arapskih Emirata, izbacio je u polufinalu Svetskog prvenstva za klubove favorita iz Buenos Ajresa i ušao u istorijsko finale, zakazano za subotu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 22. decembar.

River - Al Ain 2:3* (2:2)

Ekipa Zorana Mamića, bivšeg trenera Dinama i rođenog brata Zdravka Mamića, eliminisala je šampiona Južne Amerike i prekinula njegovu bajku, započetu u Madridu, pobedom protiv Boke u već čuvenom revanšu finala Kopa Libertadores.

Predstavnik Emirata u prvoj rundi ovog turnira pobedio je takođe na penale i Tim Velington sa Novog Zelanda, prvaka Lige šampiona Okeanije. Potom, u četvrtfinalu je bio bolji od Esperansa iz Tunisa, osvajača afričke Lige šampiona. I to ubedljivih 3:0.

Međutim, ti rezultati Mamićevog tima očigledno nisu bili dovoljna opomena Južnoamerikancima.

Al Ain će igrati u finalu protiv pobednika duela Kašima Antlers - Real Madrid. Ta utakmica zakazana je za sredu u Abu Dabiju, gde će u subotu biti odlučivano i o svetskom šampionu.

Iskusni švedski napadač Markus Berg doneo je Al Ainu prednost u trećem minutu, Rafael Santos Bore preokrenuo je rezultat svojim pogocima u 11. i 16. minutu, a 2:2 je potom postavio Brazilac Kajo.

Meč je potom otišao u produžetke, pa penale, a u njima je golman domaćina Halid Eisa postao heroj, jer je odbranio udarac Enca Pereza u petoj, poslednjoj seriji!

Pogledajte kako je izgledalo uzbudljivo polufinale.



Izvor: YouTube/FIFATV

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.