Selektor osuo paljbu posle uspešnih kvalifikacija: Ne možemo se igrati zdravljem igrača zbog ovakvog kalendara

Izvor: Sportske.net, 24.Feb.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor osuo paljbu posle uspešnih kvalifikacija: "Ne možemo se igrati zdravljem igrača zbog ovakvog kalendara"

Đorđević je uz kritiku FIBA stao u zaštitu Saveza, uz obećanje "ćeraćemo se još"

Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo u Kini današnjom pobedom nad Izraelom, a selektor Srbije Aleksandar Đorđević kao da je jedva dočekao kraj kvalifikacija da ospe paljbu na ovaj sistem kvalifikacija, za koji je rekao da je štetan po zdravlje igrača.

"Nisam često emotivan, ali sada ću da budem. Niko nije shvatio koliko je ovo bilo teško i koliko se sve što >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << smo radili na terenu i rezultate koje smo pravili promenilo pravilima ovih kvalifikacija. Mi smo sportisti i hoćemo fer-plej: da ja imam svoje najbolje igrače i protivnik svoje, pa da vidimo ko je bolji.

Ovako smo morali da igramo šah, verujem da svi to znate. Nadao sam se da niko neće biti povređen. Verujte mi, znam zašto pričam na engleskom ovliko dugo. Od početka kvalifikacija petorica igrača su povredili ukršetene ligamente! Treba da stavimo prst na čelo i da vidimo kako ovaj kalendar ubija njihove karijere i njihova tela
", govorio je Đorđević bez prestanka.

Srbija je razbila Izrael večeras i tako u poslednjem kolu izborila plasman u Kinu.

"Rezultat je primaran, igra ne toliko, danas je bilo fenomenalnih poteza, to nas je krasilo, nadam se da će ubuduće Srbija nešto ekstra lepo uz rezultat. Mi nismo glumci, ne znam da li je moglo da se vidi pritisak, ali svi smo radili najbolje što smo mogli, došli do ovog rezultata.





Čestitam igračima, imali su najteži posao u kvalifikacijama u ove dve godine. Bilo je jako teško, bilo je mngoo neppoznanica na svakom okupljanju i uvek su odgovorili srcem. Namerno sam doveo Dragana Milosavljevića, jer nas je on obojio u ovim kvalifikacijama, svojim karakterom.

Od kada sam ovde on pruža sve od sebe za reprezentaciju, za svaki tim u kome igra. On može da bude primer svim igračima koji hoće da se bave košarkom. Želja, volja, srce, velika profesionalnost, on je pravi primer toga kako treba da se neko bavi profesijom košarka.

Reći ću vam da je 2015. izborio mesto u timu tako što je tri dana trenirao sa puknutim mišićem, a nikome nije hteo da kaže. Posle je morao da pauzira, ali to pokazuje o kakvom se čoveku radi
", pričao je u dahu selektor.

Novinari nisu selektoru postavljali pitanja, ali je on na kraju imao važnu poruku:

"Velika zahvalnost i ljudima iz KSS-a, rade veliki posao. Imali smo putovanja čarterom, a znate koliko je to važno da bi igrači imali vremena za odmor. Čestitam i svim mojim saradnicima iz stručnog štaba, jer oni daju sve od sebe i više nego što se traži, mada sam ja počeo da tražim manje u poslednje vreme, moraću malo više da ih nagazim.

Mi nismo glumci, ne znam da li je moglo da se vidi pritisak, ali svi smo radili najbolje što smo mogli, došli do ovog rezultata. Napravićemo neku analizu, pa kroz nju, kako kaže Matija Bećković – ćeraćemo se još. Ne potcenjujte nikog ko radi u KSS, pogotovo u ovoj zemlji, gde svi radimo za dobrobit reprezentacije! Ne sme niko da potceni KSS i sve šta je taj savez izgradio u poslednjih 90 godina. Niko!
", rekao je selektor, a onda ustao, pozdravio se sa novinarima i otišao sa pres konferencije.

Milosavljević je kazao da je tim bio pod velikim pritiskom pre meča.

"Čestitam timu, velika pobeda. Bila je jako teška utakmica za nas, mnogo je bilo pritiska, bili smo nervozni. Hvala navijačima, tim je igrao sa velikom energijom i svi igrači na terenu su doprineli pobedi. Nadam se da će svi ostati zdravi do leta i da će svi doći na pripreme, to bi bilo sjajno", rekao je Milosavljević.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

OVI MOMCI SU MI SVE, IMALI SU NESTVARNO TEŽAK POSAO: Selektor Đorđević posle plasmana na Mundobasket otvorio dušu

Izvor: Kurir, 24.Feb.2019

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Izraelom (97:76) i plasmana na Svetsko prvenstvo u Kini da je pred ekipom i igračima bio nestvarno težak zadatak!

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.