Selektor Hrvatske: Srbija je sila, gigant

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 14:40

Selektor Hrvatske: Srbija je sila, gigant

Ivica Tucak, selektor vaterpolista Hrvatske, govorio je o narednom duelu na Svetskom prvenstvu u Dohi.

"Barakude" su u osmini finala deklasirale Kinu (22:4) i time obezbedili prolaz među osam najboljih i "vizu" za Olimpijske igre.

Naredni rival je Srbija, sa kojom će Hrvatska igrati u utorak od 17 časova.

"Biće to jedna teška utakmica protiv rivala koji ima sav moj respekt. Ja se svakoj utakmici sa Srbijom istinski radujem. Jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vaterpolo sila, gigant. Imali smo mnogo mečeva u prošlosti, nekada pobede oni, nekada mi. U četvrtfinalu neka pobedi vaterpolo, neka dobije ko bude bolji“, rekao je Tucak za "Sportklub".

Ne smatra da postoji favorit pred taj meč.

"Ne baš. Srbija je sa šestoricom igrača u timu koji su osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Imaju trojicu, četvoricu vrhunskih pojedinaca. Međutim, i mi imamo sigurno svoje šanse za pobedu. Igramo već dugo jedan vrhunski vaterpolo i to nam daje za pravo da se nadamo povoljnom ishodu", dodaje Tucak.

Nije želeo da komentariše bolje nastupe "delfina" u odnosu na nedavno Evropsko prvenstvo.

"Ne bavim se previše time, šta se promenilo kod njih, šta nije. Odigrali su jednu briljantnu utakmicu protiv Crne Gore, protiv Amerike je to bilo puno lošije. Kao i svaka reprezentacija ima uspone i padove, ali može da pobedi svakoga na svetu. Maksimalno ćemo da se spremimo i verujem da imamo snagu, kvalitet i motiv da odemo u polufinale. Ako se to ne desi čestitaćemo rivalu, mi smo pravi sportisti“, zaključio je Tucak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Vize,   Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.