Saudijska Arabija na Svetskom prvenstvu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2017, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija na Svetskom prvenstvu (VIDEO)

Australija na trećem mestu i ide na noge Siriji

Veliko slavlje u Džedi. Selekcija Saudijske Arabije savladala je Japan u poslednjem kolu kvalifikacija i plasirala se na Svetsko prvenstvo u Rusiji – 1:0 (0:0).

Igrač odluke bio je napadač Al Itihada Fahad Al Muvalad, koji je u 63. minutu na fantastičan način savladao Kavašimu i do ekstaze doveo 63.000 ljudi na Kralj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Abdulah stadionu.

Japanci su još ranije obezbedili plasman na Mundijal, pa nisu imali rezultatski imperativ, ali su skupo prodali svoju kožu. Na kraju je na trećem mestu završila Australija, koja će se protiv Sirije boriti za mesto u interkontinentalnom baražu, gde će za rivala imati četvrtoplasiranu selekciju iz KONKAKAF asocijacije. U ovom trenutku to je Honduras.

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO SVETA - AZIJA

GRUPA A

Iran - Sirija 2:2 (1:1)

/Azmun 45, 64 - Tamer Haj 13, Soma 90+3/

Uzbekistan - Južna Koreja 0:0

Katar - Kina 1:2 (0:0)

/Afif 47 - Ži 74, Lei 84/

TABELA:

GRUPA B

Australija - Tajland  2:1 (0:0)

/Jurić 69, Leki 86 - Anan 82/

Irak - Ujedinjeni Arapski Emirati 1:0 (1:0)

/Husein 29/

Saudijska Arabija - Japan 1:0 (0:0)

/Al Muvalad 63/

TABELA:

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Saudijska Arabija i Južna Koreja plasirale se u Rusiju

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2017, 08:08

Nakon Rusije, koja je domaćin, Brazila, Irana, Japana, Meksika i Belgije, na Svjetsko prvenstvo 2018. godine plasirale su se Južna Koreja i Saudijska Arabija...Korejci su u Taškentu odigrali 0:0 s Uzbekistanom i tako zadržali drugo mjesto ispred Sirije, koja će igrati plej-of azijskih kvalifikacija....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.