Šampioni u basketu ponos Srbije

Izvor: RTS, 18.Okt.2016, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampioni u basketu ponos Srbije

Posle zlata na Svetskom prvenstvu u Atini 2012. godine, srebra od pre dve godine iz Moskve, Marko Ždero, Marko Savić, Dejan Majstorović i Dušan Domović Bulut osvojili su najsjajnije odličje u kineskom gradu Guangdžou.

"Nema takve nacije kao što je Srbija, u bilo kom sportu, pa čak i van sportskih sfera, da ima toliko srce kao mi. Mislim da je to ono što nas izdvaja od svih", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Marko Savić, reprezentativac Srbije u basketu "3 na 3".
Na ovom šampionatu sveta, nakon šest mečeva i isto toliko pobeda, ekipa selektora Gorana Vojkića u finalu je savladala i selekciju Amerike. 
"Kroz kontinuirani rad koji imamo već godinama i drugarstvo van terena, u narednom periodu možete da očekujete najbolje moguće rezultate", najavljuje Dušan Domović Bulut, najbolji igrač Srbije u basketu "3 na 3".
O popularnost basketa u našoj zemlji dobro se zna, pa zato ne čudi podatak da Srbija u tom takmičenju pod okriljem Fibe, među 25.000 registrovanih ekipa, ima čak pet timova. 
"Mi smo, kao Upravni odbor, juče održali sednicu i odlučili da svakog od ova četiri momka koji su igrali na turniru nagradimo sa po 10.000 evra", rekao je Dragan Đilas, predsednik KSS.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.