SVI POTCENJUJU ORLOVE! Evo kako se Srbija kotira pred početak Mundobasketa

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2023, 15:54

SVI POTCENJUJU ORLOVE! Evo kako se Srbija kotira pred početak Mundobasketa

Jedva u Top 10.

Svetsko prvenstvo u košarci počinje za 13 dana i reprezentacije ulaze u sam finiš svojih priprema za veliko takmičenje.

Naša selekcija će svoje mečeve grupne faze igrati u dvorani "Araneta koliseum" u Manili, ali i preostale mečeve nokaut faze, ukoliko se nađemo tamo, takođe ćemo odigrati u glavnom gradu Filipina, samo u areni "MOA".

Pretrpeli smo dosta udaraca usled otkazivanja zbog povreda, umora i nespremnosti, ali kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uvek, naša selekcija sa najvećim mogućim ambicijama ulazi u turnir. No, prema FIBA renkingu, kako se kotiramo među favoritima?

Power Rankings v2 is out 🔥

Who are your favourites at #FIBAWC? 🧐 Check out the full list here 👇#WinForAll 🏆

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) August 12, 2023

Jasno je da se najveće šanse daju Sjedinjenim Američkim Državama, dok je druga najjača reprezentacija u ovom trenutku selekcija Francuske. Treća je Australija, a četvrta Slovenija.

Izabranici Svetislava Pešića nalaze se na tek devetom mestu, što je možda i olakšavajuća okolnost jer barem u ovom pogledu nema pritiska. Ispred nas su još Italija, Kanada, Španija i Nemačka.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska atletičarka Ivana Vuleta
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.