SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE: Glavobolja i pored ubedljive pobede Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 21:05

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE: Glavobolja i pored ubedljive pobede Srbije

Slabašni Čile je savladan sa "samo" 14 razlike.

Teže nego što se očekivalo, rukometašice Srbije uspele su da zabeleže prvi trijumf na Svetskom prvenstvu i na taj način obezbede plasman u drugi krug najveće rukometne planetarne smotre. Slavile su izabranice Uroša Bregara sa 30:16 (10:6) protiv slabašnog Čilea, koji je mečeva prva dva kola sa Danskom i Rumunijom izgubio sa po 35 razlike.

Kako odmiče Prvenstvo sveta Srbija igra sve slabije, a prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poluvreme protiv Čilea je verovatno jedna od najvećih bruka koju smo doživeli možda i u istoriji. Skromna ekipa iz Južne Amrike je parirala Srbiji prvih 20 minuta, ali je se na odmor otišlo sa  četiri razlike (10:6).

U nastavku je razlika u klasi potvrđena i ostvaren je ubedljiv trijumf, ali svakako ostaje "gorak ukus u ustima" posle ovog meča.

Najraspoloženija je bila Stamenić sa sedam, pratile su je Radosavljević i Radević sa po četiri pogotka, po tri su postigle Jovović, Nuković i Vukajlović, Bojičić i Veličković po dva, a u strelce su se upisale i Janjušević i Lazić.

Srbija takmičenje nastavlja u Trećoj grupi gde su plasman već obezbedile: Nemačka, Poljska, Japan. Naravno, bodove, u ovom slučaju neće prenositi.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.