SVETSKO PRVENSTVO U TUCANJU JAJIMA Pregeldali smo ih na hiljade da bi pronašli pobedničko

Izvor: Blic, 16.Apr.2017, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETSKO PRVENSTVO U TUCANJU JAJIMA "Pregeldali smo ih na hiljade da bi pronašli pobedničko"

Sava Terzić Košničar pobednik je 27. nezvaničnog svetskog prvenstva u tucanju farbanim kokošijim jajima, koje je na Uskrs održano u Mokrinu kod Kikinde. Ovaj šezdesetpetogodišnjak, šampion je postao posle 20 godina i ovo mu je treća titula na ovom jedinstvenom takmičenju.

- Nikada nisam odustajao, ni kad sam gubio ni kad sam pobeđivao. Novu titulu čekao sam 20 godina i evo dočekao je. Lepo je pobediti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Treba naći jaje jake ljuske, ali treba i sreće. I dalje ću se takmičiti, sve dok budem mogao da hranim kokoške – rekao je Košničar, koji je na takmičenje došao kao pravi laloški gospodin, u crnom odelu, beloj košulji i sa tamnim šeširom na glavi.

Kao da ništa nije moglo da mu pokvari radost Uskrsa. Čak ni broj 13, koji je nosio. Sa urođenom odmerenošću slavio je i pobedu. Opuštanje će, rekao je, uslediti kasnije, u porodičnom domu sa najbližima, prijateljima i, naravno, tamburašima.

- Nisam imao nikakav predosećaj da ću ove godine pobediti. Ovaj šešir kupio sam kad sam postao svekar, kad mi se sin ženio. Izgleda da mi je doneo sreću – rekao je Sava, koji je u finalnom kuckanju pobedio Milana Mihajlovića iz Bijeljine. Bosanac već treću godinu beleži uspehe u Mokrinu. Pre dve godine bio je najbolji, a prošle i ove godine morao je da se zadovolji vicešampionskim mestom.

- Pobedničko jaje je iz Kikinde. Pronašli smo ga kod Verice i Tome Ivančevića, koji imaju inkubatorsku stanicu i kupuju jaja iz okolnih sela. Svakog petka smo otac, ja i brat kod njih pregledali jaja, kuckali ih o zube i tražili najtvrđe. Samo za jedan petak pregledali smo 1.000 do 2.000 jaja i tako sedam puta. Tata ima neke pobedničke sreće da uzme jaje jake ljuske – otkrio nam je Savin sin Živica Terzić.

Pobednica u juniorskoj konkurenciji postala je desetogodišnja Milana Banković iz Pančeva, koja ima i mokrinskog porekla. Ona je titulu proslavila u suzama radosnicama, jer su se takmičila i njena tri brata. Sve simpatije prisutnih pobrala je troipogodišnja Sofija Krivačić, najmlađi učesnik ovogodišnje "Tucanijade".
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sava je 20 godina čekao na ovo (FOTO)

Izvor: Mondo, 16.Apr.2017

Dugo sam birao jaje, a još duže čekao pobedu, 20 godina se nadam i sada mi se želja ostvarila, kaže Sava Terzić pobednik nezvaničnog svetskog prvenstva u tucanju jajima u Mokrinu...Foto: Tanjug, Sava Radovanović..Tucanijada je vrhunac svečanosti koje se povodom Uskrsa u Mokrinu održavaju 11...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.