SVETSKO PRVENSTVO: Sjajan start Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 18:09

SVETSKO PRVENSTVO: Sjajan start Srbije

Takmičenje je u Busanu.

Muška i ženska reprezentacija Srbije, zabeležile su pobede na startu ekipnog prvenstva sveta u stonom tenisu, koje je se održava u Južnoj Koreji u Busanu.

Stonoteniseri Srbije savladali su Portoriko, rezultatom 3:1, dok su istim rezultatom stonoteniserke pobedile Kanadu.

Dimitrije Levajac je u prvom meču savladao Danijela Gonsalesa sa 3:1 (8, -3, 9, 8), a onda je Žolt Pete izgubio od Brajana Afanadora sa 3:0 (6, 7, 7).
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Usledio je meč između Marka Jevtovića i Anhela Naranja i pobeda srpskog veterana rezultatom 3:1 (5, -11, 9, 3), a onda i drugi trijumf Levajca, koji je sa 3:1 savladao Afanadora (6, -7, 7, 9).

Stonoteniseri Srbije u drugom meču grupe 6, igraju protiv Slovačke. Susret je na programu u nedelju od 12 časova.

Slovaci su u prvom kolu poraženi sa 3:0 od Švedske, koja je i prvi favorit u grupi. U toj grupi je i Hong Kong. Samo će prvoplasirani tim u grupi izboriti direktan plasman u osminu finala, dok će drugoplasirani i trećeplasirani tim razigravati u "plej-of" rundi.

U pobedi ženske selekcije Srbije nad Kanadom, dva trijumfa upisala je sjajna Sabina Šurjan. Ona je prvo posle velike borbe savladala Ivi Lijao sa 3:2 (7, -10, 4, -7, 12), da bi Kanađanke došle do izjednačenja nakon trijumfa Mo Džang nad Izabelom Lupulesku sa 3:1 (6, -4, 8, 5).

Usledila je velika pobeda Andree Todorović nad Džesi Šu sa 3:0 (8, 8, 4), da bi pobedu potvrdila Sabina Šurjan, trijumfom nad Mo Džang ponovo u meču koji je trajao pet setova – 3:2 (9, -5, -4, 6, 13).

Stonoteniserke Srbije u 2. kolu igraju u nedelju protiv Švedske, od 12 časova. Naše naredne protivnice su u uvodnom kolu poražene od sjajne Rumunije sa 3:0.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.