SRBI VLADAJU PLANETOM Basketasi Srbije pobedili Amerikance i postali sampioni sveta

Izvor: medio.rs, 15.Okt.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI VLADAJU PLANETOM Basketasi Srbije pobedili Amerikance i postali sampioni sveta

Reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju pošto je u finalu Svetskog prvenstva u basketu 3x3 u kineskom Gvangdžuu, savladala Sjedinjene Američke Države 21:16

Dušan Domović-Bulut, Đorđe Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić savladali su u polufinalu Španiju 17:13.

Naši basketaši su u četvrtfinalu deklasirali Holandiju 22:10, dok je SAD do borbe za zlato stigao pobedivši branioca svetske titule Katar 12:11 u četvrtfinalu, a potom su u polufinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << savladali i prvaka Evrope Sloveniju 17:15.

Ovo je bilo treće uzastopno finale SP za srpske basketaše, koji su osvojili premijerno izdanje 2012. u Atini, dok su pre dve godine poraženi od Katara u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BASKET: Ameri pregaženi, Srbija je šampion sveta!

Izvor: HotSport.rs, 15.Okt.2016

Basketaši Srbije su šampioni sveta, pošto su u finalu pregazili Ameriku 21:16.. . Srbija slavi, Gvanžu slavi. Srbija je šampion sveta u basketu 3na3. “Orlovi”, koje čine Dušan Domović – Bulut, Đorđe Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić, potukli su Amere 21:16.. Amerikanci su vodili...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.