Izvor: MozzartSport.com, 21.Sep.2021, 12:52

SP u Meksiku: Kamerun se nije pojavio, kadetkinje Srbije već na 2-0

Naša reprezentacija u prvom kolu srušila Poljsku, a u drugom upisala pobedu službenim rezultatom

Seniorske odbojkaške reprezentacije su završile akcije za ovu godinu, ali mlađe selekcije još nisu. Ženska kadetska ekipa Srbije učestvuje na Svetskom prvenstvu u Meksiku i već posle prvog dana ima učinak 2-0. Naše devojčice su pobedile Poljsku - 3:2 (22:25, 25:10, 23:25, 25:14, 15:6), a danas će im biti upisana još jedna pobeda službenim rezultatom jer Kamerun >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nije doputovao na takmičenje.

Čestitke mojim devojkama na pobedi“, rekao je selektor Jovo Caković posle duela sa Poljskom. „Težak meč za nas, i dalje se navikavamo na uslove u Durangu. Juče smo jedva trenirali, sa mnogo oscilacija, pauza, ne možemo da dođemo do vazduha. Očekivao sam tešku utakmicu, zato što je prva. Stvarno verujem da ćemo iz kola u kolo igrati sve bolje, ovi setovi koje smo pobedili pokazuju da imamo mnogo kapaciteta“.

Najbolja na susretu sa Poljakinjama je bila Una Vajagić sa 25 osvojenih poena.

Bila je veoma neizvesna utakmica. Počele smo loše, sa mnogo grešaka, ali mi je drago što smo uspele da ispravimo i preokrenemo u našu korist. Mislim da je ovo zbog dugačkog putovanja i velike vremenske razlike. Ali, nadam se da ćemo sledeće utakmice odigrati bolje“, izjavila je Una Vajagić.

Srbija se nalazi u grupi A sa Meksikom, Poljskom, Kanadom i Kamerunom, koji se nije pojavio. Narednu utakmicu će igrati sa Kanadom u četvrtak od 3 sata posle ponoći. U četvrtom kolu će biti slobodna, a u petom će odmeriti snage sa domaćinom. Po četiri ekipe iz sve četiri grupe će nastaviti takmičenje u osmini finala.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Pobeda Srbije posle velikog preokreta

Izvor: B92, 21.Sep.2021

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedile su Poljsku sa 3-2 (22:25, 25:10, 23:25, 25:14 i 15:6), u prvom kolu Grupe A Svetskog prvenstva...Prvenstvo se igra u gradu Durangu, u Meksiku, a Srbija je do pobede stigla posle 117 minuta igre...Selekcije Kameruna i Nigerije nisu doputovali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.