SP U VESLANJU: Tri C finala za Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 19:11

SP U VESLANJU: Tri C finala za Srbiju

Veslaće se sutra, prekosutra i u nedelju.

Srpska reprezentativka Sofija Kocanović izborila je danas plasman u C finale od 13. do 17. mesta na Svetskom prvenstvu u Beogradu u lakoj težinskoj kategoriji skifa, pošto je na kraju trke zauzela treću poziciju u C/D polufinalu. Sofija Kocanović će veslati sutra u C finalu, koje je planirano za 13.29 časova.

Dvojac Martin Mačković i Miloš Vasić su u kategoriji dvojca bez kormilara zauzeli prvo mesto u C/D polufinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i plasirali su se u C finale za plasman od 13. do 19. mesta. Mačković i Vasić će u subotu veslati u C finalu. Dubl skul Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović takođe su se plasirali u C finale, pošto su u C/D polufinalu danas zauzeli drugo mesto i veslaće za plasman od 13. do 19. mesta. Beđik i Filipović će u nedelju veslati u C finalu.

SP je ujedno i kvalifikaciono za OI u Parizu, pa će u skifu plasman obezbediti po devet najuspešnijih u obe konkurencije, a u dvojcu i dubl skulu po 11 najboljih u obe konkurencije. Na SP u Beogradu učestvuje više od 1.600 učesnika iz 73 zemlje.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u veslanju: Najbolji u polufinalu plasirali se na Olimpijske igre u Parizu

Izvor: Danas, 07.Sep.2023

Takmičenje petog dana Svetskog prvenstva u Beogradu obeležile su polufinalne trke u deset veslačkih disciplina, koje su, osim za plasman u finale, predstavljale priliku za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.