SP: Srbija sigurna na startu

Izvor: B92, 22.Jul.2013, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Srbija sigurna na startu

Srpski vaterpolisti pobedili su Australiju sa 10:7 (4:3, 2:0, 1:2, 3:2) u prvom kolu Svetskog prvenstva u Barseloni.

Kapiten Srbije Vanja Udovičić i Duško Pijetlović bili su trostruki strelci, dva pogotka postigao je Filip Filipović, a po jednom su se u strelce upisali Slobodan Nikić i Živko Gocić.

U narednom kolu, u sredu od 13.30, aktuelni vicešampioni sveta igraju sa selekcijom Mađarske. U poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolu sastaju se sa Kinom.

Naš tim je dobro ušao u meč, konstantno je napadao, a takođe nije davao priliku Australijancima da priđu golu. Srbija je do vođstva došla u trećem minutu golom Udovičića, a dva minuta kasnije Hauden je izjednačilo. Pijetlović je vrlo brzo vratio prednost našem timu, ali je Svift odmah uzvratio za 2:2 u petom minutu.

Usledili su promašaji na obe strane, pre nego što je Udovičić drugim golom iz velike daljine doneo Srbiji 3:2, a iako je Gojko Pijetlović u narednom napadu bio siguran, u sledećem nije što je iskoristio Jangr. Sjajnim napadom naš tim je odmah uspeo da zbuni Australijance, a Filipović je bio siguran za 4:3 i tim rezultatom se otišlo na prvi odmor.

U istom ritmu nastavili su naši vaterpolisti u drugom periodu, a vrlo brzo na 5:3 je povisio Nikić, da bi Filipović vrlo brzo odveo naš tim na plus tri, iako je golman Australije odbranio, ali je sudija odlučio da je lopta prešla zamišljenu gol liniju. Naš tim je u poslednjem periodu vratio tri gola prednosti (8:5), a u tim trenucima posebno dobro je igrao Pijetlović, koji je odlično odbranio sve šuteve Australijanca.

Tri i po minuta pre kraja utakmice Duško Pijetlović je doneo maksimalnih plus četiri, ali su Rouč i Miler vrlo brzo smanjili na 9:7. Ipak, na početku poslednjg minuta Pijetlović je stavio tačku na trijumf od 10:7.

Bazen Bernat Pikornel. Gledalaca 600. Sudije: Borel (Španija), Stavridis (Grčka). igrač više: Srbija 9 (6), Australija 9 (2). Dva igrača više: Srbija 1 (1).

Srbija: B.Mitrović, Mandić, Gocić 1, Udovičić 3, Ćuk, D.Pijetlović 3, Nikić 1, Aleksić, Rađen, Filipović 2, Prlainović, S.Mitrović, G.Pijetlović. Selektor:Savić.

Australija: Denerlej,Kembel 1, M.Martin, Koteril, Pauer, Glikhrist, Roač 1, Janger 1, Svit 1, T.Martin 1, Hojden 1, Miler 1, Klark. Selektor: Fatović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.