SP: Srbija rutinski sa Alžirom

Izvor: B92, 08.Dec.2013, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Srbija rutinski sa Alžirom

Srpske rukometašice u ovim trenucima igraju meč drugog kola na Svetskom prvenstvu u Srbiji, rival u niškom "Čairu" im je Alžir. Srbija - Alžir 18:6 (30').

Izabranice Saše Boškovića su na otvaranju šampionata slavile protiv Japana sa 28:26, dok je Alžir ubedljivo poražen od Brazila sa 36:20.

U prvom meču drugog kola u grupi B, Brazil je pobedio Kinu sa 34:21, dok se od 20.15 sastaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Japan i Danska.

Tekstualni prenos meča između Srbije i Alžira možete da pratite na našem sajtu.

Rukometašice Alžira od početka utakmice su krenule ofanzivno, što je rezultiralo njihovim početnim vođstvom preko Nađe Belahdar. Našim igračicama nije bilo potrebno dugo vremena da uzvrate, i u četvrtom minutu su izjednačile preko Jelene Živković.

U uvodnim minutima naše rukometašice su igrale nešto oštrije i vrlo brzo su zaradile dva isključenja, ali to nije uticalo na rezultat, pa ih je Jovana Stojiljković dovela u vođstvo, koje je već u sledećem napadu povećala Jelena Nišavić - 3:1.

Alžirke su se nedugo zatim primakle, da bi Katarina Krpež, posle sjajne asistencije Nišavićeve u kontranapadu vratila Srbiji plus dva. Međutim, Nabila Tizi je već u sledećem napadu postigla treći gol za Alžir.

Srpske rukometašice su imale sjajnu priliku odmah da zatresu mrežu, što su i uspele, ali je sudija poništio gol i dosudio sedmerac, koji Dragana Cvijić nije iskoristila, pa je rezultat ostao 4:3. Ipak, Nišavićeva je sve propušteno u tom napadu nadoknadila u sledećem, da bi Krpežova realizovala sledeću priliku, odmah posle gola Alžira za 6:4.

Drugi sedmerac za naš tim dosuđen je u 14. minutu, ali je ovoga puta Sanja Damnjanović bila sigurna, a Živkovićeva je odmah donela Srbiji do tada maksimalnih plus tri (8:5).

Srbija je u 16. minutu ostala bez Dragane Cvijić, koja je dobila crveni karton, zato što je sudija procenio da je namerno laktom u glavu udarila igračicu Alžira, a takođe je dosuđen i sedmerac za naše rivalke, koji je realizovala Tizijeva.

Usledili su promašaji na obe strane, koje je prekinula Kristina Liščević u 21. minutu, da bi brzo posle sjajnih akcija Živkovićeva i Jelena Erić povisile na 11:6, pre nego što je selektor Alžira zatražio tajm-aut.

Pauza nije zaustavila srpske rukometašice, koje su niz nastavile preko Stojiljkovićeve, Nišavićeve, Lojpurove i Živkovićeve do 15:6. Nišavićeva je postigla još jedan gol, da bi potom selektor našeg tima Saša Bošković zaradio žuti karton zbog čestih ulazaka u teren, a potom je nastavila niz za 17:6. Do kraja poluvremena, Lojpurova se još jednom upisala u strelce i naš tim je na odmor otišao sa 12 golova prednosti.

Na prvi gol u drugom poluvremenu se čekalo do drugog minuta, kada je Titu prekinula niz našeg tima, a ista igračica je Alžir primakla na 18:8.

Posle nekoliko promašaja srpskih rukometašica, Damnjanovićeva je bila precizna sa sedam metara, da bi Nišavićeva odmah povisila na 20:8. Srbija se tu nije zaustavila, Damnjanovićeva je novim golom nastavila niz, a potom je i Krpežova bila precizna na 22:8.

Alžir je u sledećem napadu imao odličnu priliku za gol, ali je Jovana Risović, koja je na golu zamenila Katarinu Tomašević bila sjajna na golu.

Nekoliko minuta mreže su na obe strane mirovale, a taj post prekinula je Andrea Lekić za 23:8, što je bio početak napada koji su završeni golovima, ali je naš tim sigurno čuvao prednost.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SP: Srbija rutinski sa Alžirom

Izvor: B92, 08.Dec.2013

Srpske rukometašice zabeležile su drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u našoj zemlji, pošto su u drugom kolu grupe B u Nišu slavile protiv Alžira sa 34:14...Izabranice Saše Boškovića na taj način su već posle dva kola osigurale plasman u drugu fazu, ali im tek predstoje dueli sa glavnim konkurentkinjama,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.