SP: Srbija lako do Crnogoraca

Izvor: B92, 28.Jul.2013, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Srbija lako do Crnogoraca

Srpski vaterpolisti plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Barseloni, pošto su sa 13.5 slavili protiv reprezentacije Rumunije.

Rival u borbi za polufinale biće nam reprezentacija Crne Gore, koja je ranije u toku dana savladala Kanadu - 12:4

'Delfini' su sigurnom igrom stigli do ubedljive pobede. Cela ekipa je bila odlično raspoložena, čemu svedoči podatak da je čak pet igrača (Udovičić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ćuk, Pijetlović, Nikić i Filipović) postiglo po dva pogotka. Kod Rumuna najbolji je bio Diokonu sa tri gola.

Meč četvrtfinala između Srbije i Crne Gore na programu je 30. jula od 20 časova i 15 minuta.

Rezultati osmine finala:

Grčka - Južna Afrika 13:5

Crna Gora - Kanada 12:4

Hrvatska - Novi Zeland 21:4

Amerika - Španija 6:10

Srbija
- Rumunija 13:5

Mađarska - Kazahstan (18.50)

Italija - Kina (20.10)

Nemačka - Australija (21.30)

Parovi četvrtine finala (30.jul):

Grčka - Mađarska/Kazahstan (15.30)

Hrvatska - Nemačka/Australija (17.00)

Srbija - Crna Gora (20.15)

Španija - Italija/Kina (21.45)

Tok meča:

Do kraja meča videli smo po jedan pogodak s obe strane, Aleksić je bio precizan za nas, da bi konačan rezultat postavio Diokanu - 13:5.

Ništa bitno se nije promenilo ni na startu poslednje četvrtnie. Ćuk je svojim drugim golom otvrio četvrtinu, Matei ubrzo smanjio na 11:4, da bi Filip Filipović prelepim lobom odveo Srbiju na maksimalni osam golova prednost - 12:4.

Imali su 'Delfini' priliku i da ubedljivije reše treći period u svoju korist, ali su iz nekoliko izglednih prilika bili nedovoljno koncentrisani. Da i ovu deonicu rešimo u svoju korist, pobrinuli se Ćuk i Mandić. Ostalo je samo da naši momci rutinski privedu meč kraju u poslednjoj četvrtini - 10:3.

Diakonu je postigao treći gol za Rumune, da bi Filip Filipović, svojim prvim golom na meču, vratio maksimalnu prednost - 8:3.

Do kraja prvog poluvremena viđen je još jedan pogodak, opet u mreži Rumuna. Nikić se upisao u listu strelaca i odveo Srbiju sa pet golova prednosti na odmor - 7:2.

Uspeli su Rumuni da smanje na 4:2, ali su naši momci brzo odgovorili i sa dva nova gola, Rjetlovića i Udovičića stigli do najveće prednosti za sad - 6:2.

Dobro su naši momci otvorili drugu četvrtinu, situaciju sa igračem više odigrali su brzo i spreto, te je Aleksić iz neposredne blizine povećao prednost. Usledila je čvrsta odbrana i još jedna brza kontra koju Živko Gocić pretvara u tri gola viška - 4:1.

Imali su Rumuni priliku za izjednačenje u poslednjem napadu, ali je šut završio na prečki.

Usledilo je neko neefikasnih napada, da bi tri minuta pred kraj četvrtine Pjetlović odlično zastao u kontri i lako doneo prvu prednost Srbiji - 2:1.

Već u sledećem napadu Rađen usamsljen, posle asistencije Filipovića. sa sredine pogađa za izjednačenje - 1:1.

Prvi dva napada na meču završene su brzim greškama s obe strane, da bi Andrej Busila u sledećem napadu sa krilne pozicije doveo svoju reprezentaciju u vođstvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Srbija lako do Crnogoraca

Izvor: B92, 28.Jul.2013

Srpski vaterpolisti plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Barseloni, pošto su sa 13.5 slavili protiv reprezentacije Rumunije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.