SP: Slavila cela SFRJ sem Crne Gore

Izvor: B92, 12.Jan.2013, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Slavila cela SFRJ sem Crne Gore

Rukometaši Slovenije pobedili su Saudijsku Arabiju sa 32:22 u grupi C prvog kola Svetskog prvenstva u Španiji.

Gašper Marguč predvodio je pobednike sa šest golova, a pet su dali Dolenec i Žvižej. U toj grupi je i Srbija, koja je dobila Južnu Koreju, a u poslednjem meču Poljska je bila bolja od Belorusije 24:22. Crna Gora je jedina ekipa iz bivše SFRJ koja je poražena, bolji od Crnogoraca u okviru grupe A >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili su Argentinci sa 28:26.

Koban za ‘sokolove’ bio je Dijego Simonet sa sedam golova, a Fernandes i Pablo Simonet upisali su po pet. Najefikasniji u timu Crne Gore bili su Roganović sa šest i Ševaljević sa pet golova.

Nemci su u istoj grupi rutinski izašli na kraju sa Brazilom 33:23, a u toku je meč Francuske i Tunisa.

U grupi B Makedonija je na jedvite jade savladala Čile 30:28, najefikasniji je očekivano bio Kiril Lazarov sa osam golova, a Manaskov je postigao šest.

U meču sa mnogo preokreta Rusija je dobila Island sa 30:25. Ruse je predvodio Gorbok sa šest golova, Ćipurin je dao pet golova iz sedmerca, a Žitnikov i Atman postigli su po četiri.

Kod Islanđana su najbolji bili Sigurdson sa sedam i Palmarson sa šest golova, a Danska je deklasirala Katar 41:27.

Hrvatska je trijumfalno započela SP, u pobedi nad Australijom 37:14 najefikasniji je bio Horvat sa osam golova, Čupić je dao sedam, a Vuković i Kopljar po četiri gola.

Mađarska je u D grupi dobila Egipat sa 33:23, a najefikasniji na meču bio je novi rukometaš PSŽ-a Gabor Časar sa osam golova.

Haršanji je dao sedam, a briljirao je i golman Mikler sa 20 odbrana. Za Egipat je Mostafa dao pet golova, a u prvom meču gruepe D Španija je još u utorak dobila Alžir.

Grupa A:

Nemačka – Brazil 33:23

Argentina – Crna Gora 28:26

Francuska – Tunis

Grupa B:

Makedonija – Čile 30:28

Rusija – Island 30:25

Danska – Katar 41:27

Grupa C:

Srbija – Južna Koreja 31:22

Slovenija – Saudijska Arabija 32:22

Poljska – Belorusija 24:22

Grupa D:

petak Španija – Alžir 27:14

Hrvatska – Australija 37:14

Mađarska – Egipat 32:23

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobede Hrvatske i Slovenije, poraz Crne Gore, Makedonci i Francuzi se provukli

Izvor: Blic, 12.Jan.2013

Rukometaši Hrvatske i Slovenije pobedama su počeli takmičenje na Svetskom prvenstvu u Španiji, a od selekcija iz bivše Jugoslavije neprijatno je iznenadila Crna Gora koja je izgubila od Argentine...Kada je u pitanju D grupa u Madridu, odigrane su dve utakmice...Selekcija Hrvatske je demonstrirala...

Nastavak na Blic...

Pobede Slovenije i Poljske na startu SP

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jan.2013, 11:02

Rukometaši Slovenije pobedili su u Saragosi Saudijsku Arabiju sa 32:22, dok je Poljska bila bolja od Belorusije sa 24:22 u utakmicama prvog kola Grupe C Svetskog prvenstva... ..Rukometaši Srbije slavili su protiv Južne Koreje sa 31:22 u prvoj utakmici Grupe C... ..Slovenija je u meču protiv Saudijske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.