SP: Poraz odbojkaša od SAD

Izvor: B92, 11.Sep.2014, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Poraz odbojkaša od SAD

Srpski odbojkaši poraženi su od Sjedinjenih Država sa 3:1 u drugom kolu druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj.

Amerikanci su do pobede došli sa 23:25, 31:29, 25:17, 25:21 po setovima.

Na planetarnom šampionatu petak je slobodan dan, a izabranike Igora Kolakovića u subotu očekuje susret sa Francuskom, verovatno odlučujući u borbi za plasman u treću fazu.

Srpskim odbojkašima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to je drugi poraz na Svetskom prvenstvu, posle kojeg su ostali na devet bodova na petom mestu tabele, dok Amerikanci imaju bod više.

Najbolji u našem timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 20 poena, Srećko Lisinac je dodao 16, a Nikola Kovačević jedan manje.

Amerikance je do trijumfa predvodio Metju Anderson sa 20 poena, jedan manje upisao je Tajlor Sander, dok je Dejvid Smit meč završio sa 14 poena.

Tok meča:

Od početka meča vođena je velika borba, u trenucima se igralo poen za poen, ali su naši odbojkaši bili u prednosti gotovo sve vreme. Lisinac je tako 'orlovima' doneo vođstvo 8:6 na prvom tehničkom tajm-autu, ali su se tada Amerikanci probudili.

Reprezentacija Srbije je u pojedinim trenucima bila brzopleta, pa je Amerikancima dozvolila i da povedu (14:13). Iako su srpski odbojkaši od tada kontrolisali rezultat, usledio je pad, Sjedinjene Države su povele sa 22:20, ali je preko Atanasijevića naš tim izjednačio.

Nikić i Atanasijević su našem timu sjajnim poenima doneli dve set lopte, Amerikanci su odbranili prvu, da bi Nikić doneo prvi set Srbiji - 25:23.

Velika borba nastavljena je u drugom setu, a prednost na prvom obaveznom odmoru imala je Srbija, iako je sudija dosudio poen Amerikancima. Međutim, jedan od američkih odbojkaša je napravio prestup i udario je antenu, pa je posle čelendža naš tim poveo 8:7.

Neizvesno je bilo sve do drugog tehničkog tajm-auta, posle kojeg su Amerikanci otišli na 19:16 i tu prednost su održavali i došli do četiri set lopte (24:20). Baš tada, naši su se probudili, odigrali sjajno i spasli sve tri za 24:24.

Međutim, Anderson je doneo Sjedinjenim Državama novu set loptu, iako su naši uputili čelendž zbog navodnog pecanja, da bi sudija kod sledećeg poena dosudio poen našim rivalima, posle smeča Atanasijevića, ali je posle reakcije srpskih odbojkaša rezultat preinačen u 26:26.

Velika borba se nastavila i u sledećim minutima, Srbiju je Atanasijević držao u igru, da bi Amerikanci izjednačili na 1:1 pošto su iskoristili desetu set loptu - 31:29.

Početak trećeg seta protekao je u znaku Amerikanaca, koji su održavali prednost. Srpski odbojkaši uspeli su da izjednače na 5:5, ali je usledila bolja igra Sjedinjenih Država za 8:6 na prvom tehničkom tajm-autu. Amerikanci su tada napravili seriju, došli su i do maksimalnih plus šest do tada (15:9), a potom su potpuno kontrolisali rezultat. Kolaković je tada šansu pružio Staroviću, Petriću i Petkoviću, a Amerikanci su taj set dobili sa 25:17.

Amerikanci su kontrolisali igru u četvrtom setu, bilo je evidentno da su naši odbojkaši pali, ali su ipak uspevali da se održe u igri. Iako su se Sjedinjene Države u jednom trenutku odmakle i na četiri poena prednosti (14:10), naši odbojkaši su uspeli da izjednače posle drugog obaveznog odmora (17:17). Međutim, samo to su i uspeli, pošto su Amerikanci uspeli ponovo da se odvoje i iskoriste drugu meč loptu za 25:21.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.