SP: Pobednički start Srbije

Izvor: B92, 23.Sep.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Pobednički start Srbije

Odbojkašice Srbije pobedom su počele takmičenje na Svetskom prvenstvu u Italiji.

Ekipa Zorana Terzića je u prvom kolu savladala selekciju Turske sa 3:1, po setovima 25:15, 20:25, 25:19 i 25:22.

Srbija je veći deo meča odigrala veoma dobro, a pad je imala samo u drugom setu kada su Turkinje uspele da se vrate. Naše odbojkašice takmičenje nastavljaju već u sredu od 20 časova duelom protiv selekcije Bugarske.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila je 17-togodišnja korektorka Tijana Bošković sa 22 poena, dok je Brankica Mihajlović, koja igra na poziciji primača servisa, zabeležila 17. U selekciji Turske istakla se Neriman Ozsoj sa 21 poenom, a Gezde Sonsirama upisala je 11.

Tok meča:

Ekipa Zorana Terzića odlično je počela, povela je sa 3-0 na startu, ali su se Turkinje brzo vratile (4:4). Naš tim se brzo kosnolidovao, dobio je četiri vezana poena i na prvom tajm-autu je vodio sa 8:4.

Dobru igru selekcija Srbije zadržala je i u nastavku. Dva poena iz servisa, i nekoliko grešaka rivalki donele su Srbiji šest poena viška na durgom tehničkom tajm-autu – 16:10. U nastavku prvog seta nije bilo nikakvih problema, pa je naš tim na ubedljiv način dobio prvi set - 25:15.

Drugi set turkinje su počele mnogo bolje. Naše rivalke su očigledno imale veliku želju da odgovore sjajno na prvi set, pa su povele sa 6:3 na startu. Izabrenice Zorana Terzića su se brzo konsolidovale, pa su na prvom tajm-autu ipak vodile – 8:7.

Malo po malo Srbija je preuzimala kontrolu i u drugom setu, pa je selektor Turske na 12:10 morao da zatraži tajm-aut. I uspeo je da trgne svoje izabranice koje su dobile četiri vezana poena, preokrenule su i imale su tri poena viška na drugom tahničkom tajm-autu – 16:13.

Delovalo je da će Turska uspeti da dobije drugi set i izjednači, ali naše odbojkašice su napravile seriju od tri vezana poena i izjednačile su na 19:19. U finišu seta Turska je ipak bila bolja, pa je izjednačila na 1-1 dobivši drugi set sa 25:20.

Na startu trećeg seta srpske odbojkašice su se uozbiljile, pa su odmah stekle pet poena viška – 7:2. U trećem setu nije bilo oscilacija u igri Srbije. Prijem je dobro funkcionisao, a onda je i Maja Ognjenović imala mnogo lakši posao. Na drugom tehničkom-tajm autu Srbija je vodila sa 16:9. U nastavku seta naš tim je zadržao sigurnu prednost i poveo je sa 2-1 (25:19).

Četvrti set bio je najizjednačeniji. Od samog starta je bilo jasno da će biti veoma izjednačeno. Igrala se veoma dobra odbojka na obe strane, a na drugom tehničkom tajm-autu Turska je imala poen viška – 16:15. U finišu seta Srbija je ipak bila bolja. Stekla je tri poena viška (20:17) i do kraja je zadržala tu prednost za prvi trijumf.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi set: Odličan početak Svetskog prvenstva za naše odbojkašice, Srbije - Turska 25:15

Izvor: Blic, 23.Sep.2014

Odbojkašice Srbije igraju prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Italiji i u prvom kolu B grupe igraju protiv selekcije Turske, a dešavanja sa tog meča možete pratiti uz Blicsport.rs...Naše odbojkašice su odlično ušle u meč, povele sa 3:0 i dalje uvećavale prednost kako je uvodni set odmicao. Turkinje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.