SP: Košarkašice u grupi sa SAD

Izvor: B92, 15.Mar.2014, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Košarkašice u grupi sa SAD

Srpske košarkašice igraće sa Sjedinjenim Državama, Kinom i Angolom u grupi D na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Turskoj reprezentacija Srbije odigraće sa selekcijom Angole 27. septembra, dan kasnije je duel sa Amerikankama, a 30. septembra utakmica sa Kinom.

Najteži rival našem timu bez sumnje će biti Amerikanke, koje su najuspešnija selekcija na Svetskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvenstvima, a u Turskoj će braniti titulu osvojenu pre četiri godine u Češkoj.

U grupi A naći će se Brazil, Japan, Španija i Češka. Grupu B činiće Mozambik, Turska, Francuska i Kanada, dok će u grupi C biti Južna Koreja, Kuba, Australija i Belorusija.

Žreb je održan u dvorani „Čiragan Palas Kempinski“ u Istanbulu, a njim je rukovodio Lubomir Kotleba, sportski direktor Svetske košarkaške federacije (FIBA).

Košarkaški savez Srbije na žrebu u Istanbulu predstavljali su potpredsednik Dejan Bodiroga i generalni sekretar Andrija Kleut.

Svetsko prvenstvu u Turskoj na programu je od 27. septembra do 5. oktobra.

Grupa A: Brazil, Japan, Španija, Češka

Grupa B: Mozambik, Turska, Francuska, Kanada

Grupa C: Južna Koreja, Kuba, Australija, Belorusija

Grupa D: Srbija, Kina, SAD, Angola

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.