SP 2018: Francuska savladala Argentinu u derbiju osmine finala

Izvor: Radio 021, 30.Jun.2018, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP 2018: Francuska savladala Argentinu u derbiju osmine finala

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale, pošto je danas u spektakularnoj utakmici sa 4:3 pobedila Argentinu u Kazanju, u prvoj utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Strelci Francuske su bili Grizman u 13, Pavar u 58. minutu i Mbape u 64. i 68. minutu, odnosno za Argentinu Di Marija u 41, Merkado u 48. minutu i Aguero u 93. minutu.

Francuzi su poveli u Kazanju preko Antoana Grizmana u 13. minutu iz penala, koji je iznudio Kilijan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mbape odličnim prodorom u kom je pokazao svoju brzinu.

Grizman je prethodno odličnim udarcem iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Argentina je bila lošija, ali je odličnim šutem Anhela Di Marije došla do izjednačenja u 41. minutu, a u 48. je povela preko Gabrijela Merkada, koji je skrenuo loptu nakon šuta Lionela Mesija.

Francuska je do kraja ipak pokazala superiornost i prvo izjednačila fantastičnim udarcem Benžamena Pavara u 58. minutu i potom golovima Mbapea u 64. i 68. ostvarila pobedu.

Argentina je u 93. smanjila na 4:3 preko Serhija Aguera i imala je napad za izjednačenje, ali nije uspela.

Protivnik u četvrtfinalu šampionata sveta u Rusiji biće joj pobednik duela između Urugvaja i Portugala koji će se igrati večeras od 20 sati. 

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.