SP 2018: Ex-Yu grupa u kvalifikacijama?

Izvor: Sportske.net, 16.Jun.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP 2018: Ex-Yu grupa u kvalifikacijama?

Mesec dana uoči žreba za sastav kvalifikacionih grupa kroz koje će reprezentacije iz Evrope pokušati da se izbore za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji obelodanjen je sastav šešira.

Kako smo se nadali, dobro smo se udali!

Tako bismo u najkraće mogli da prokomentarišemo sastav šešira na osnovu kojih će evropske reprezentacije biti žrebane u kvalifikacione grupe za odlazak na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Očajni rezultati u tekućem kvalifikacionom ciklusu slutili su da će "Orlovi" završiti u četvrtom šeširu ali smo za sada izbegli takav scenario.

Mesec dana pre žreba koji će biti održan u Sankt Petersburgu odlučeno je da Srbija zauzme mesto u trećem šeširu zajedno sa selekcijama Poljske, Ukrajine, Švedske, Mađarske, Škotske, Albanije, Severne Irske i Grčke.

Sa pomenutim reprezentacijama Srbija neće moći da se sastane u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine ali će zato iz prvog i drugog šešira moći da dobije neke od najboljih reprezentacija sveta.

Sastav prvog i drugog šešira biće utvrđen nakon završetka prijateljske utakmice između Italije i Portugala. Ukoliko "Azuri" ne slave Hrvatska će se naći u prvom šeširu a Italija u drugom.

Šešir 1 - Nemačka, Belgija, Holandija, Rumunija, Engleska, Vels, Portugal, Španija i Hrvatska/Italija

Šešir 2 - Hrvatska/Italija, Slovačka, Austrija, Švajcarska, Češka, Francuska, Island, Danska i Bosna i Hercegovina

Šešir 3 - Poljska, Ukrajina, Škotska, Mađarska, Švedska, Albanija, Severna Irska, Srbija i Grčka

Šešir 4 - Turska, Slovenija, Izrael, Irska, Norveška, Bugarska, Farska Ostrva, Crna Gora i Estonija

Šešir 5 - Kipar, Letonija, Jermenija, Finska, Belorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litvanija i Moldavija/Kazahstan

Šešir 6 - Moldavija/Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora

Iz priloženog možete zaključiti da bi voljom žreba u istoj kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo 2018. godine mogle da se nađu reprezentacije zemalja bivše SFRJ što će reći Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora/Slovenija i Makedonija.

Žreb za sastav kvalifikacionih grupa za odlazak na Mundijal u Rusiji zakazan je za 25. jul a kvalifikacije će početi u jesen 2016. godine.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.