SKANDAL na Svetskom prvenstvu u atletici: OTROVANI sportisti, PANIKA među timovima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2017, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL na Svetskom prvenstvu u atletici: OTROVANI sportisti, PANIKA među timovima!

Veliki broj sportista zaražen

Jednom finalisti je zabranjeno da nastupi u trci. Veliki problem za organizatore Svetskog prvenstva u atletici.

Kod atletičara iz hotela Tauer pojavili su se povraćanje i dijareja kao posledica virusnog gastroenteritisa koji se dobija putem hrane ili direktnim kontaktom sa drugom osoboom.

Zaraženo je najmanje trideset sportista i članova njihovih timova, prenosi britanski First Spot.

Trkač iz Bocvane Isak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Makvala je bio prinuđen da se povuče iz trke na 400 metara, a trebalo je da trči u finalu. Hteo je da trči, ali mu nije dozvoljeno.

- Mogao sam da trčim, zagrevao sam se i bio spreman za trku, ovo je veoma loše, srce mi je slomljeno. Juče sam bio spreman i jako naporno sam radio za ovo -  rekao je između ostalog Makvala.

Debora Tarbit iz Instituta za javno zdravlje Engleske je rekla da ovaj institut sarađuje sa organizatorima prvenstva da se infekcija ne proširi dalje.

 U istom hotelu su simptome osećali i atletičari iz Nemačke i Kanade, a tridesetoro njih koji tek treba da dođu biće smešteni drugde. Za sada se zna da izvor zaraze nije bio u hotelu jer je higijenski protokol ispoštovan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.