Rutinska pobeda Orlova, Slovenija bolja od Poljske!

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Jan.2013, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rutinska pobeda Orlova, Slovenija bolja od Poljske!

Srbija – Saudijska Arabija 30:20 (12:10)
SRBIJA: Stanić, Gajić (18 odbrana), Dragaš, Šešum 3, Vujin 2, Nikčević 7, Toskić, Stanić, M. Ilić 8, Zelenović 2, Prodanović 4, N. Ilić, Vučković 1, Mitrović, Stanković 3, Nenadić, Marsenić.
S. ARABIJA: Al Saed Manaf (10 odbrana), Alsalem Muhamed (1 odbrana), Alsalem Mahdi 2, Almohšin 1, Alhabib 5, Alobaidi, Alenbavi 1, Alharbi, Alobaidi, Alhamad, Alabad 1, Alzajer 1, Alabdulali, Alzaer, Alabdulali 9, Alzaer, Alhanabi, Altavel.

U trećem kolu C grupe prvenstva sveta, koje se održava u Španiji, muška reprezentacija Srbije pobedila je danas Saudijsku Arabiju rezultatom 30:20 (12:10).
Bila je to treća pobeda naših rukometaša, kojima predstoje dueli protiv najkvalitetnijih rivala u grupi – Slovenije i Poljske.
Reprezentacija Srbije je već obezbedila plasman u osminu finala, ali bi bilo važno da osvoji prvo mesto u grupi, kako bi u prvoj rundi nokaut sistema dobila lakšeg protivnika.
Utakmicu protiv Saudijske Arabije izabranici Veselina Vukovića dugo su shvatili kao rekreaciju, pa su u prvom poluvremenu Saudijci, iako potpuno autsajderi, lako održavali rezultatsku ravnotežu.
Kuriozitet je da je reprezentacija Srbije prvi pu povela tek u 18. minutu, kada je bilo 7:6, a rezultatska klackalica gledana je do kraja poluvremena, jer su Saudijci uspeli u 27. minutu da izjednače na 10:10.
U finišu poluvremena naši rukometaši su, uz dosta sreće, poveli sa dva gola razlike, da bi u drugo poluvreme ušli neuporedivo ozbiljnije i brzo stigli do prednosti od sedam – osam golova.
U dugom i teškom takmičenju kakvo je svetsko prvenstvo nijednoj pobedi ne bi trebalo gledati u zube, ali su reprezentativci Srbije ipak morali više pažnje da posvete jučerašnjoj izjavi Vukovića da i u dobijenim utakmicama mora da se igra sa mnogo motiva.
To se posebno odnosi na igru u odbrani, jer je teško objasniti da smo protiv ekipe kakva je Saudijska Arabija imali čak deset isključenja.
Večerašnja utakmica bila je poslednja laka za naše rukometaše na ovom šampionatu. Slede dueli protiv Slovenije u četvrtak i Poljske u subotu, od kojih će zavisiti koliko kvalitetnog protivnika ćemo dobiti u osmini finala, a onda kreći dueli na ispadanje.
Najbolji u srpskom timu bio je kapiten Momir Ilić sa osam golova. Odlični su bili i levo krilo Ivan Nikčević sa sedam pogodaka i rezervni čuvar mreže, Ivan Gajić, koji je 16 puta zaustavio udarce Saudijaca.
Trener Vuković dao je šansu svim igračima. Na SP debitovao je i desni bek Nemanja Zelenović koji je zamenio Bogdana Radivojevića. Vuković je na ovom duelu odmorio prvog golmana, Darka Stanića.
Naša reprezentacija posle tri kola ima šest bodova. U četvrtom kolu sastaće se sa Poljskom (17. januar, 20,15).

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.