Rusija, šansa za naše građevinare

Izvor: B92, 22.Feb.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija, šansa za naše građevinare"

Beograd -- Rusko tržište je najveća šansa za građevinsku industriju Srbije, a da bi ona bila iskorišćena neophodno je formiranje Kancelarije za saradnju sa tom zemljom.

"Odmah posle Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, širom Rusije kreće izgradnja infrastrukture i objekata za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti održano u Rusiji 2018. godine", rekao je u Sočiju potpredsednik Demokratske stranke Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (D S S) Nenad Popović posle sastanka sa predsednikom ruske državne kompanije Olimpstroj Sergejem Gaplikovim.

Olimpstroj je organizovao i nadgledao izgradnju celokupne infrastrukture i objekata za Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Prema rečima Popovića, u poslednjih nekoliko godina više od 40.000 radnika i inženjera iz Srbije je bilo angažovano na izgradnji infrastrukture u Sočiju, kao i na drugim velikim građevinskim projektima u Rusiji.

Gaplikov je rekao da je srpska građevinska industrija u Rusiji tradicionalno dobro prihvaćena, "što pokazuje i primer Sočija, gde su na izgradnji putne infrastrukture i objekata bile angažovane brojne srpske kompanije".

On je izrazio uverenje da će u narednom periodu, a posebno u periodu priprema za Svetsko prvenstvo 2018. godine, srpske građevinske kompanije u Rusiji biti angažovane više nego do sada, saopštila je Demokratska stranka Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Popović: Rusko tržište šansa za srpske građevinare!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Feb.2014

Odmah posle Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, širom Rusije kreće izgradnja infrastrukture i objekata za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti održano u Rusiji 2018. godine - rekao je Popović, posle sastanka s predsednikom ruske državne kompanije "Olimpstroj" Sergejem Gaplikovim

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.