Rubio, Lulj i Rudi – crta se old skul spoljna linija Španaca na Mundobasketu

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 09:20

Rubio, Lulj i Rudi – crta se "old skul" spoljna linija Španaca na Mundobasketu

Riki Rubio potvrdio da će dati sve od sebe da igra na Svetskom prvenstvu u avgustu u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Spoljna linija španske košarkaške reprezentacije bi ovog leta na Svetskom prvenstvu lako mogla da bude sastavljena od najfinijeg materijala, starog, a dobrog, najboljeg.

Kako stvari stoje, za sastav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će konkurisati veterani i ikone "Furije", igrači koji su bili stub nacionalnog tima u poslednjoj deceniji - Rudi Fernandes, Serhio Ljulj i poslednji koji je dao pozitivne signale za novu akciju Riki Rubio.

Nedostaje samo Serhio Rodrigez koji se povukao iz rerezentacije pre dve godine.

Ljulj i Rudi su već najavili da će se odazvati selektoru, a istu nameru je potvrdio i Rubio, koji je propustio dobar deo sezone zbog teške povrede kolena. Na teren se vratio u januaru ove godine posle višemesečne pauze.

"U ovom trenutku sam kod kuće, miran sam i radujem se radu sa reprezentacijom. Praktično ću biti bez odmora pošto sam već krenuo da treniram jer moram da povratim fizičku snagu", izjavio je Rubio za španske medije tokom meča Estudijantesa i Reala.

Najavio je i povratak u Evropu iako ima važeći ugovor sa Klivlendom.

"U NBA sam već 12 godina i želja mi je da opet igram u Evropi. Ne znam u kakvom ću stanju biti, u fizičkom i mentalnom da igra, ali, hej, moja NBA karijera se približila kraju", rekao je Rubio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.