Repeša menja Vujoševića na klupi BiH?

Izvor: Mondo, 01.Sep.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Repeša menja Vujoševića na klupi BiH?

Iskusni hrvatski stručnjak mogao bi da preuzme selekciju "zmajeva"

Foto: MN Press

Duško Vujošević zbog transplantacije bubrega ne može da vodi reprezentaciju Bosne i Hercegovine u septembarskom "prozoru" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a verovatno ni posle toga, ali ni njegov pomoćnik Mensur Bajramović, jer je iznenada prihvatio poziv da preuzme tim iz Hong Konga.

Čelnici Košarkaškog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << saveza BiH tako su se našli u velikom problemu pred okupljanje tima za mečeve sa Finskom 13. septembra i Češke tri dana kasnije.

Moraju brzo da reše pitanje selektora, pre nego što se reprezentacija okupi u ponedeljak.

Privremeno rešenje mogao bi da bude hrvatski stručnjak Jasmin Repeša.

"Shvatam situaciju u kojoj su se našli ljudi iz Košarkaškog saveza BiH. Razgovarali smo u četvrtak i u petak. Međutim, verovatno i zbog same situacije, kratkog vremenskog roka sve je to nekako zbrda-zdola. Zbog prijateljstva sa ljudima iz KS BiH i oko Saveza spreman sam da pomognem da se prevaziđe ova situacija", prenele su "Nezavisne novine" izjavu Repeše.

Ipak, postoji problem koji Repeša možda neće moći da prevaziđe.

"Imam već neke isplanirane obaveze u septembru. Ne znam kako bih to sve iskombinovao. Neko rešenje mora hitno da se pronađe, jer je okupljanje u ponedeljak i selektor treba da dočeka igrače", rekao je hrvatski trener koji je bez angažmana od prošle godine kada se rastao sa ekipom Armanija iz Milana.

Repeša, koji je u trenerskoj karijeri sedeo na klupama Cibone, Cedevite, Benetona, Virtusa, Unikahe, ima selektorsko iskustvo jer je u dva navrata predvodio reprezentaciju Hrvatske.

"Nezavisne" prenose da čelnici BiH razmišljaju o još nekim kandidatima ako se ne dogovore sa Repešom.

Nacionalni tim na okupljanju u ponedeljak mogli bi da sačekaju Boris Pandža, nekadašnji selektor zlatne kadetske reprezentacije BiH, ili Muris Memić, dosadašnji drugi asistent Vujoševića, koji je bio zadužen za skauting i analizu protivnika.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.