Rambo Petković: Tražili novac da igram na Mundijalu!

Izvor: Mondo, 23.Feb.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rambo Petković: Tražili novac da igram na Mundijalu!

"Peć" je u izjavi za brazilske medije potvrdio "urbanu legendu" o kojoj se pričalo prethodne dve decenije... Da li verujete u njegovu verziju?

Urbana legenda je (nažalost) dobila i zvaničnu potvrdu.

Nekako je oduvek bila misterija kako je Dejan "Rambo" Petković, koga je htela da "uzme" i reprezentacija Brazila, u dresu sa državnim grbom Jugoslavije odigrao svega šest utakmica, a jedan od razloga otkrio je u razgovoru za brazilski "Globo Esporte".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Rambo" je naveo da je od njega pred Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj traženo da plati 150.000 nemačkih maraka kako bi bio na spisku, što je on odbio.

"Peć" je tako za reprezentaciju Srbije odigrao samo pet prijateljskih mečeva tokom 1995. godine, a potom i poslednji protiv Brazila, mesec dana posle Svetskog prvenstva, kada je selektor bio Milan Živadinović.

"Rekli su mi da su petorica ili šestorica igrača već platili. Ako platiš, ideš na Mundijal. To mi nije rekao niko direktno iz reprezentacije, nego preko posrednika. Onda sam to preneo Paulu Karneiru (predsedniku Vitorije za koju je tada igrao prim. aut) i on je rekao da će platiti dvostruko više samo da idem. Odbio sam i to!", ispričao je Petković za brazilski mediji.

Foto: MN Press

Novinar koji je vodio razgovor sa njim samo je konstatovao da je "zadržao svoje principe" iako je propustio najvažniju fudbalsku smotru.

Jugoslaviju je na tom turniru vodio Slobodan Santrač i nesrećno smo ispali u osmini finala nakon poraza od Holandije (2:1, čuveni promašaj s penala Predraga Mijatovića). Prvi čovek Saveza u to vreme bio je Miljan Miljanić, dok je generalni sekretar bio Branko Bulatović.

SPISAK JUGOSLAVIJE SA SP 1998: Ivica Kralj, Dragoje Leković, Zoran Mirković, Goran Đorović, Slaviša Jokanović, Miroslav Đukić, Branko Brnović, Vladimir Jugović, Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Dragan Stojković, Siniša Mihajlović, Slobodan Komljenović, Niša Savilejić, Ljubinko Drulović, Željko Petrović, Savo Milošević, Miroslav Stević, Dejan Stanković, Perica Ognjenović i Darko Kovačević.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.