Ragbisti u akciji Bitka za bebe

Izvor: B92, 24.Okt.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ragbisti u akciji "Bitka za bebe"

Spisku sportskih organizacija koje učestvuju u akciji B92 "Bitka za bebe" pridružuje se i reprezentacija Srbije u ragbiju 13.

Naš nacionalni tim doniraće novac od karata za kvalifikacioni meč sa Rusijom fondu za 100 inkubatora za srpska porodilišta.

U subotu, 29. oktobra Beograd će biti domaćin dve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2013. Srbija sa Rusijom igra u 12 časova, a dva sata kasnije sastaju se Italija i Liban.

Tim povodom Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savez ragbi lige se udružio sa B92 i marketinškom agencijom SaatchiSaatchi i donira 50% prihoda od svih prodatih karata za projekat Bitka za bebe.

Cena ulaznice za obe utakmice je 500 dinara.

Utakmice će se igrati na stadionu Nastavnog centra "Makiš" u Beogradu (bivši Milicionar).

Ulaznice je moguće poručiti na mail: ragbi@verat.net, mrpeditorial@mail.com.

Na korak od svetske elite

Svetsko prvenstvo igra se 2013. u Engleskoj i Velsu. Pobednik evropske kvalifikacione grupe takmičiće se u grupi C, sa selekcijama Škotske i Tonge.

Na šampionatu su, pored domaćina i pomenutih učesnika grupe C, učešće direktno obezbedile i selekcije Australije, Novog Zelanda, Francuske, Papua Nove Gvineje, Irske, Fidžija, Samoe i Kukovih ostrva.

Meč Srbije i Rusije igra se i za Slovenski kup, dok će drugi meč dana direktno odlučiti pobednika grupe, s obzirom na ubedljive trijumfe Libanaca i Italijana u dosadašnjim mečevima:

Liban - Srbija 96:4

Italija - Rusija 92:6

Liban - Rusija 32:0

Italija - Srbija 52:6

U drugoj grupi kvalifikacija (Atlantskoj) SAD su kao domaćini bile uspešnije od Jamajke i Južne Afrike i nastupiće na šampionatu.

Liban i Rusija već su nastupali na šampionatima sveta, a Srbija i Italija bili bi debitanti. Srbija, koje je osvojila Evropski štit 2010. godine, već je plasmanom u završne kvalifikacije ostvarila veliki uspeh, jer je ušla među 19 najjačih nacija na svetu, u sportu koji je kod nas kodifikovan tek 2001. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.