RT: FIFA istražuje drugi video hrvatskog igrača Vide gde viče „Beograd gori!“

Izvor: Vostok.rs, 10.Jul.2018, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: FIFA istražuje drugi video hrvatskog igrača Vide gde viče „Beograd gori!“

Izvor: Vostok / RT

FIFA istražuje drugi video snimak na kome je hrvatski reprezentativac Domagoj Vida uzviknuo "Beograd gori!", posle pobede u četvrtini finala Svetskog prvenstva nad Rusijom.



Vida je prethodno prošao sa upozorenjem organizacije nakon što se pojavio video gde viče "Slava Ukrajini!", zajedno sa trenerom Ognjenom Vukojevićem ubrzo nakon utakmice. Hrvatski tim je najavio da će poslati Vukojevića kući zbog incidenta.

Sada se je pojavio novi snimak koji je navodno snimljen posle utakmice, a gde Vida pije pivo i ponovo viče "Slava Ukrajini!", pre nego što je rekao "Beograd gori!".

Bivši reprezentativac i napadač Bajerna iz Minhena Ivica Olić, sada član stručnog štaba, takođe se može videti na video snimku pored Vida.

Vida, bivši igrač Dinama iz Kijeva je postigao gol u produžecima četvrtfinalnog meča sa Rusijom u Sočiju za rezultat 2-1. Potom su domaćini izjednačili izborivši penale, nakon čega je slavila reprezentacija Hrvatske sa 4-3.

Posle meča, video je objavio na internetu ukrajinski novinar Andrej Šahov gde Vida viče "Slava Ukrajini!", a FIFA je kasnije potvrdila za RT da je "poslala upozorenje igraču zbog njegove video izjave".

Očekuje se strožija kazna ako istraga pokaže da je Vida kriv za kršenje pravila o političkim izjavama, uprkos tome što je igrač kasnije objavio na društvenim medijima poruku da je prvi video "pogrešno shvaćen".

Pobeda nad Rusijom im je omogućila mesto u polufinalu, gde će se boriti sa reprezentacijom Engleske na stadionu Lužnjiki u Moskvi za veliko finale Svetskog kupa.



Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Procureo još jedan SKANDALOZNI SNIMAK slavlja hrvatskih fudbalera u Rusiji - VIDA BI DA PALI BEOGRAD!

Izvor: RTV Pink, 10.Jul.2018

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida, osim što je zajedno sa Ognjenom Vukojevićem u svlačionici posle pobede nad Rusijom uzvikivao nacistički pozdrav "Slava Ukrajini", poželeo da zapali Beograd i to pevajući srpske narodnjake!?

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.