Izvor: MozzartSport.com, 08.Okt.2021, 23:34

REZZIME DANA (petak): Česi pokvarili perfektno veče

Pogledajte ko vam je doneo novac 8. oktobra, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Evo kako ste prošli danas.

ZAOKRUŽENO

KIPAR - HRVATSKA (tip >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 2, kvota 1,28) - 0:3

Kako stvari trenutno stoje, za prvo mesto i verovatno siguran direktan plasman na Mundijal naredne godine odlučivaće se u Splitu 14. novembra! Jer posle dosadašnjih sedam kola jedino što Hrvatsku i Rusije razdvaja jeste gol-razlika koja ide u korist aktuelnog vicešampiona sveta. Kockasti su večeras mogli da naprave još i veću razliku u tom segmentu u odnosu na Ruse, ali su se propisno ispromašivali u Larnaki.

EGIPAT - LIBIJA (tip 1, kvota 1,47) - 1:0

Faraoni su bili apsolutni favoriti, ali su to jedva opravdali. Očekivano su bili bolji rival, ali se Libija odlično branila. Ipak, poklekla je u 49. minutu kada je Marmuš pogodio i doneo prednost Egipćanima. Uspeo je domaćin bez problema da iskontroliše stanje na terenu u nastavku utakmice, te je stigao do nove pobede. Prvi je u grupi sa sedam bodova i na dobrom je putu da obezbedi plasman u finalnu fazu kvalifikacija, s ozbirom da je na pleća oborio direktnog rivala, od kog sada ima bod više.

KAMERUN - MOZAMBIK (tip 1, kvota 1,30) - 3:1

Sigurni Kamerunci. S ozbirom da su u minulom kolu pretrpeli poraz od Obale Slonovače, večeras je pobeda bila imperativ. Režirali su je napadač minhenskog Bajerna Čupo Moting i snažni centarfor Liona Karl Toko Ekambi. Bajernov džoker je načeo rivala u 28. minutu i sa 1:0 se otišlo na odmor. Potom je posle samo šest minuta u nastavku duplirao prednost Kameruna, da bi već u 63. minutu Ekambi povisio na 3:0. Nije se Mozambik predao, ali sve što je uspeo da uradi je da postigne počasni pogodak preko Katamoa u 81. minutu.

NEMAČKA - RUMUNIJA (tip 1, kvota 1,15) - 2:1

Izabranici Hansija Flika stigli su do nova tri boda i to nakon preokreta u susretu sa Rumunijom (2:1). Iako je rano primila gol i tako se vrlo brzo našla u situaciji da juri rezultat, reprezentacija Nemačke se preko Serža Gnabrija vratila u igru, a potom zahvaljujući Tomasu Mileru i približila Svetskom prvenstvu u Kataru.

RUSIJA - SLOVAČKA (tip 1, kvota 2,05) - 1:0

Jedini gol pao je već u 24. minutu posle solidno izvedene akcije domaćina. Lopta je stigla u kazneni prostor gde je mladi Arsen Zaharin poslao opasnu loptu po zemlji, a Škrinijar ju je umesto u korner poslao direktno iza leđa nemoćnog Mareka Rodaka. Posle tog gola Valeri Karpin je gotovo sve karte bacio na defanzivu i čekanje greške protivnika, samo se rezultat više nije menjao.

MALTA - SLOVENIJA (tip 2, kvota 1,75) - 0:4

Slovenija je odnela Pirovu pobedu na Malti gde je rezultat glasio 4:0 (1:0). Dvostruki strelac bio je Josip Iličić, u 27. i 60. minutu, dok su Andraž Šporar i Bendžamin Šeško pogocima u 49. i 67. minutu na asistencije Sandija Lovrića – tri ukupno za utakmicu – ulepšali trijumfalno veče Slovenije.

LETONIJA - HOLANDIJA (tip 2, kvota 1,08) - 0:1

Holandija nema mnogo čime da se hvali nakon večerašnjeg slavlja u Rigi, ali će se pamtiti tri dragocena boda na gostovanju Letoniji (1:0). Gosti su diktirali tempo i napadali svih 90 minuta, imali su mnogo pokušaja, ali nisu bili previše konkretni. Srećom po selekciju Luja van Gala, maksimalno koncentrisan u 19. minutu, kod centaršuta Memfisa Depaja, u kaznenom prostoru Letonije bio je je Dejvi Klasen i udarcem iz voleja matirao nemoćnog Robertsa Ozolsa.

ALŽIR - NIGER (tip 1, kvota 1,10) - 6:1

Alžir se brzo oporavio nakon remija sa Burkinom Faso, pa je večeras demolirao Niger u Bildi. Rijad Marez je blistao u prvih sat vremena meče, gde je postigao dva pogotka, a potom je na teren ušao Islam Slimani i dao još dva u samoj završnici. Indisponirani gosti su dva puta pogađali svoju mrežu, a počasni pogodak dao je Danijel Sosa u 50. minutu utakmice.

LIHTENŠTAJN - MAKEDONIJA (tip 2, kvota 1,15) - 0:4

Makedonci nisu imali ni najmanjih problema na ovom meču. Postigli su gol u idealnom trenutku, preko Velkovskog u 39. minutu, što im je omogućilo mnogo rasterećeniju partiju u nastavku. Sve je bilo rešeno posle gola Alioskog sa penala u 66 minutu, a do kraja meča mrežu domaćina pogađali su i Nikolov i Čurlinov.

PRECRTANO:

ČEŠKA - VELS (tip 1, kvota 1,80) - 2:2

Sjajan meč na Sinobo stadionu u Pragu. Na kraju podela plena, što je možda bio i najpravedniji ishod. Remi Češku i Vels ostavlja na jednakom učinku (osam bodova), s tim što Velšani imaju meč manje, te drže stvari u svojim rukama kada je plasman u baraž u pitanju. Ipak, bilo je dosta onih kladioca koji su verovali u slavlje domaćina, pa su Česi mnogima pokvarili veče.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Rezzime jučerašnjeg dana (petak): Holandija jedva, rizik na Ruse se isplatio

Izvor: MozzartSport.com, 09.Okt.2021, 07:23

Pogledajte ko vam je doneo novac 9. oktobra, a ko vas je prodao..NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu...OVDE pogledajte kako smo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.