Protiv Srbije ćemo videti koliko Hrvatska vredi

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 13:33

"Protiv Srbije ćemo videti koliko Hrvatska vredi"

Vaterpolsiti Srbije i Hrvatske u utorak od 17 sati igraju u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi.

Srbija je kao prva iz grupe obezbedila plasman među osam najboljih na svetu i tako uzela olimpijsku normu, dok je Hrvatska preko osmine finala i Kine stigla do Olimpijskih igara i četvrtfinala planetarnog šampionata.

"Delfini" i "barakude" pred EP odigrali su sparing meč, gde je slavila naša selekcija, a poslednji put takmičarski susret imali su u junu 2022. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine u Buduimpešti takođe u četvrtfinala SP.

Dva tima u prošlosti su odigrala mnogo duela za pamćenje, a od osamostaljenja Srbije dve ekipe su se na Svetskim prvenstvima sastale pet puta.

Hrvatska vodi 3:2 u pobedama, pošto je bila bolja u polufinalima Melburna 2007. godine (10:7), Budimpešte 2017. (12:11) i četvrtfinalu ponovo Budimpešte 2022. (14:12).

Srbija može da se pohvali sa dve pobede, u polufinalu Rima 2009. 12:11 i finala u Kazanju 2015. sa 11:4, a novi vaterpolo klasik najavio je legendarni trener Ratko Rudić.

"U ovom trenutku reprezentacija Srbije nije onakva kakva je bila ranije. Naravno, bez potcenjivanja. Hrvatska je bila dobra protiv Australije, dok sa Španijom nije bila na očekivanom nivou. Utakmica sa Srbijom će biti ona u kojoj ćemo videti koliko Hrvatska vredi", rekao je Rudić, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.