Proliće krv i znoj za plasman na Mondijal

Izvor: Blic, 03.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proliće krv i znoj za plasman na Mondijal

Vladimir Petrović Pižon i fudbaleri Kine imaju veliki cilj u 2008. godini, da uspešno krenu u serijal kvalifikacionih mečeva za Mondijal 2010. u Južnoj Africi.



- Zaklinjemo se da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo koje je profesionalni cilj kojem težimo. Plakaćemo, prolivati krv i znoj za čast naše zemlje - poručili su kineski fudbaleri u svojoj Novogodišnjoj zakletvi.

Fudbalski savez najmnogoljudnije zemlje ima strašan motiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se plasira na takmičenje koje će se održati u Africi. U Pekingu su obećali da će savez nagraditi sa milion dolara ako se tim plasira na Mondijal 2010. Zato su se igrači, koje sa klupe predvodi srpski stručnjak, zakleli svojim životima kako će u tome uspeti.

Inače, Kina se nalazi u izuzetno teškoj grupi u kvalifikacijama, sa Australijom, Irakom i Katarom, a dalje ide prve dve ekipe. Jedini put, Kina je bila učesnik najveće fudbalske smotre 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, ali tamo nisu postigli nijedan gol.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.