Priznanje za srpskog bombardera: Mandić u idealnom timu

Izvor: Mondo, 27.Jul.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje za srpskog bombardera: Mandić u idealnom timu

Lider "delfina" uvršten u najbolji sastav Svetskog prvenstva. Strahinja Rašović među najboljim strelcima.

Foto: MN Press

Značajno podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na svetu, na prvom velikom takmičenju u kojem igra u sastavu za budućnost.

Tu ekipu u bazenu je predvodio Dušan Mandić (25), nezamenljivi član sastava koji je osvojio sve i lider tima koji će nastupati za Srbiju posle Olimpijskih igara 2020.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Nakon završetka turnira u Južnoj Koreji, Mandić je uvršten u idealni sastav Svetskog prvenstva, zajedno sa Špancima Lopez Pinedom i Taulom, Marom Jokovićem iz Hrvatske, Aleksandrom Ivovićem iz Crne Gore, Gergom Zalankijem iz Mađarske i Frančeskom Di Fulvijom iz Italije, najboljim igračem prvenstva.

Najbolji strelac turnira je Aleksandar Ivović, sa 21 golom, ispred Jokovića (19), Zalankija (18) i srpskog reprezenativca Strahinje Rašovića, koji je dao 16 golova.

Najbolji golman Svetskog prvenstva je Pinedo.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.