Pretnja iz Hrvatske: Srbi mi leže

Izvor: Mondo, 04.Mar.2013, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnja iz Hrvatske: Srbi mi "leže"

Fudbaler Šahtjora Eduardo da Silva nada se pozivu za hrvatsku selekciju u meču protiv Srbije i poručuje: "Kad god sam igrao protiv njih dao sam gol". Srna: "Ne možemo da promenimo prošlost, ali možemo da utičemo na sadašnjost".

Naturalizovani Hrvat Eduardo da Silva učestvovao je golom u pobedi Šahtjora na startu prolećnog dela hrvatskog prvenstva.

Da Silva, kao i mnogi u Hrvatskoj, sa mnogo optimizma očekuju duel sa Srbijom u Zagrebu 22. marta u kvalifikacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za Mundijal 2014. godine. Brazilac sa hrvatskim pasošem očekuje da će ga selektor Igor Štimac pozvati za tu utakmicu, a ima i "jake argumente".

"Kad je o zvaničnim utakmicama reč, protiv Srba mi je uvek odlično išlo. Sva četiri puta sam im dao gol. U tri navrata za mladu hrvatsku reprezentaciju, a jednom za klub protiv Partizana", kaže da Silva u razgovoru za "Sportske novosti".

Seća se svih golova koji je dao protiv srpskih ekipa.

"Prvi pogodak dao sam im u Nemačkoj 2004. na Europskom prvenstvu, drugi u Beogradu 2005, a treći nešto kasnije u Velikoj Gorici. Za Šahtjor sam bio strelac 2010. godine u Ligi šampiona, u Beogradu. Bilo je 3:0, postigao sam drugi pogodak. U prvom susretu sa njima na 'Donbas Areni' nisam igrao".

Na konstataciju novinara da je on onda "pravi čovek" za Igora Štimca, Eduardo da Silva je odgovorio:

"Ne znam ko će da igra, odlučuje selektor. Treba biti zdrav. Ali, gledajući statistiku, mogao bih da kažem da mi Srbi leže".

Njegov Šahtjor je na nedavnim pripremama u Turskoj igrao prijateljsku utakmicu protiv Crvene zvezde. Meč je završen bez golova, iako je ukrajinski tim stvorio zaista mnogo šansi.

"To je bila prijateljska utakmica, nije pravo merilo. Ionako je trebalo da bude 4:1 za nas, ako ćemo realno po stvorenim prilikama. Svake godine sastajemo se u Turskoj ili negde drugde sa njihovim ekipama. Uostalom, Šahtjor nije Hrvatska, a ni Zvezda nije reprezentacija Srbije", naglasio je Eduardo da Silva.

O meču protiv Srbije za sajt FIFA govorio je još jedan Hrvat, takođe igrač Šahtjora - Darijo Srna. Izjava je za svaku pohvalu!

"Utakmica protiv Srbije nam je ključna. Ako pobedimo, osguraćemo drugo mesto, a Srbija će se oprostiti od Svetskog prvenstva. Uprkos velikom rivalstvu, prošlost neće uticati na ono što se bude događalo na terenu. Skoncetrisani smo na fudbal. Niko od nas ne može da promeni prošlost, ali možemo da utičemo na sadašnjost. Moramo da budemo primer drugima, da pružimo dobru utakmicu, bez kontroverzi. Protivnik je sjajan i poštujemo ga"
, rekao je kapiten hrvatskog tima.

(MONDO - foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mihajlović u Dortmundu zbog Subotića i Srne

Izvor: Politika, 04.Mar.2013

Selektor naše fudbalske reprezentacije kaže pred meč sa Hrvatskom 22. marta u Zagrebu da već ima spremljenu taktiku. – Poziv Stevanoviću, Stanković ipak u glavnom timu..Selektor naše fudbalske reprezentacije Siniša Mihajlović kaže da već ima spremljenu taktiku za duel sa Hrvatskom, iako,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.