Poznato zašto Ivana Španović ne ide na Svetsko prvenstvo

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 15:33

Poznato zašto Ivana Španović ne ide na Svetsko prvenstvo

Goran Obradović, trener Ivane Španović, izjavio je da nje neće biti na Svetskom prvenstvu zbog rehabilitacije ahilovih tetiva.

Španović je, kao i Milica Gardašević, ispunila normu u disciplini skok udalj, ali se njeno ime nije našlo na spisku onih koji će se takmičiti u Glazgovu.

Obradović je potvrdio da je to svakako bilo u planu, te da se ništa nepredviđeno nije desilo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Još ranije smo objavili, pre mesec dana, da se Ivana neće takmičiti u zimskoj sezoni 2024., pošto je kasno krenula u trenažni proces za ovaj deo godine. U pitanju je rehabilitacija ahilovih tetiva, pa nije bilo dovoljno vremena da se spremi za Svetsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu", rekao je Obradović u razgovoru za "Sportal".

Jasno je iz Obradovićevih reči da je fokus na Olimpijskim igrama, koje će se ovog leta održati u Parizu.

To je sigurno takođe uticalo na njenu odluku da propusti treće veliko međunarodno takmičenje u dvorani koje će se održati na teritoriji Velike Britanije u poslednjih šest godina pošto je i Birmingem organizovao Svetsko prvenstvo 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.