Poznati svi učesnici SP za odbojkašice i odbojkaše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 09:01

Poznati svi učesnici SP za odbojkašice i odbojkaše

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da su poznate 24 reprezentacije učesnice Svetskog prvenstva 2022. godine u konkurenciji odbojkašica.

Na Svestkom prvenstvu će igrati Holandija i Poljska, organizatori, Srbija, svetski prvak, Italija i Turska (CEV), Kina i Japan (AVC), Kamerun i Kenija (CAVB), Brazil i Kolumbija (CSV) i Dominikanska Republika i Portoriko (NORCECA), predstavnici Kontinentalnih konfederacija i SAD, Rusija, Nemačka, Belgija, Koreja, Bugarska, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kanada, Tajland, Argentina, Češka i Kazahstan na osnovu FIVB rang liste.

FIVB je najavio da će datum i mesto žreba uskoro biti objavljeni.

Odbojkaška federacija Holandije saopštila je da će se otvaranje aaampionata, polufinale, meč za treće mesto i finale odigrati u Arnemu na fudbalskom stadionu Gerledom.

Saopšteno je da će se utakmice SP odbojkašica igrati i u Apeldornu i Roterdamu, kao i da će naknadno biti određena još tri grada domaćina u Holandiji.

SP 2022. u konkurenciji odbojkašica odigraće se u Holandiji i Poljskoj, a predloženo je da se takmičenje odigra od 23. septembra do 8. oktobra, a tačan termin će naknadno biti potvrđen, kao i gradovi domaćini u Poljskoj.

FIVB objavio učesnike SP 2022 za odbojkaše

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je 24 reprezentacije koje će igrati na jubilarnom, 20. Svetskom prvenstvu 2022. godine za odbojkaše, koje će se odigrati od 26. avgusta do 11. septembra u Rusiji.

Na prvenstvu će igrati Rusija, organizator, Poljska, svetski prvak, Italija i Slovenija (CEV), Iran i Japan (AVC), Tunis i Kamerun (CAVB), Brazil i Argentina (CSV) i Portoriko i Kanada (NORCECA), predstavnici Kontinetnalnih konfederacija, Francuska, SAD, Srbija, Kuba, Holandija, Nemačka, Meksiko, Turska, Egipat, Katar, Bugarska i Kina, na osnovu FIVB rang liste.

Žreb za SP 2022. u konkurenciji odbojkaša održaće se 30. septembra u gimnastičkoj dvorani „Irina Viner – Usmanova“ u Moskvi.

Prvi meč će se odigrati 26. avgusta u Sankt Peterburgu, a finale 11. septembra u Moskvi.

Na SP 2022 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima, a mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati četiri grupe sa po četiri tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije, a utakmice ove faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poznati svi učesnici SP za odbojkašice

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Sep.2021

​Svjetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da su poznate 24 reprezentacije učesnice Svjetskog prvenstva 2022. godine u konkurenciji odbojkašica.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.