Poraz Srbije pred završnicu Svetskog prvenstva

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2018, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Srbije pred završnicu Svetskog prvenstva

Odbojkašice Srbjie odigrale su najlošiji meč na Svetskom prvenstvu i doživele drugi poraz u devet mečeva. Od Srbije je bolja bila Holandija u meču koji je direktno odlučivao o prvom mestu u grupi i lakšem žrebu pred fajnal siks i poslednju grupnu fazu na šampionatu sveta.

Holandija je u poslednjem meču druge faze bila bolja od Srbije i slavila sa 25:16, 25:12, 25:20. Holandija kao prvoplasirana ide >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u završicu, a Srbija verovatno kao trećeplasirana, u zavisonsti od rezultata u meču Japana i Brazila.

Srbija je u prva dva seta bila potpuno odsutna sa terena. Holanđanke su rutinski rešavale sve situacije i brzo su došle do vođtsva od 2:0.

I treći set je izgledao kao potonuće srpske reprezentacije, ali u završnici, na 15:8, Srbija se malo razbudila i serijom od 6:0 došla na -2 na drugom tehničkom tajm autu.

Nije išlo ni u napadu, ni na prijemu, ali Zoranu Terziću ostaje da odmori i pripremi igračice za najvažnije mečeve na turniru.

Srbija je u ovom meču realizovala samo 21 napad, a Brankica Mihajlović bila je najefikasnija u Srbiji sa 10 osvojenih poena. Sa druge strane dominirala je Loneke Slotjes sa 23 poena.

U trećoj fazi naći će se šest reprezentacija podeljenih u dve grupe, kao što je to bio slučaj i na Svetskom prvenstvu za muškarce.

Treće faza Svetskog prvenstva igra se od 14. oktobra.

Tok meča:

Treći set

Ista slika i u trećem setu. Ostaje da vidimo da li će Srbija naći snage da se vrati u igru bar u ovom delu meča. Loš dan za Srbiju u potpunosti i u svim elementima igre.Malo se Srbija razbudila u ovom meču i serijom 6:0 došla do samo -2. Na drugom tehničkom tajm autu Holandija ima 16:14.

Drugi set

Holanđanke i u drugom setu nastavljaju u istom ritmu i dolaze do prednosti na prvom tehničkom tajm autu (8:3). Pronašle su očigledno najbolji recept za igranje protiv Srbije i za sada se drže plana. Veliku prednost ima Holandija u ovom setu (18:6) i čini se da je ishod ovog dela meča već poznat. U jakom ritmu reprezentacija Holandije završila je i drugi set koji je osvojila sa 25:12.

Prvi set

U prvoj postavi Srbije ni na ovom meču nema Tijane Bošković za koju je selektor Zoran Terzić rekao da je povređena. Holanđanke su na otvaranju meča nešto sigurnije i na prvi tehnički tajm odlaze sa 8:5. I drugi tehnički tajm aut u vođstvu je "zatekao" reprezentaciju Holandije koja poen po poen sigurno korača ka osvajanju prvog seta u ovom duelu. Na kraju 25:16 za Holandiju koja vodi sa 1:0.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.