Poljaci dominantno do titule svetskog prvaka: Brazil deklasiran u tri seta

Izvor: BKTV News, 01.Okt.2018, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci dominantno do titule svetskog prvaka: Brazil deklasiran u tri seta

Odbojkaši Poljske pobedili su Brazil u finalu Svetskog prvenstva sa 3:0 (28:26, 25:20, 25:23), te su tako uspeli da odbrane titulu.

Jedina neizvesnost u ovom finalu viđena je u prvom setu, koji su Poljaci dobili na razliku. Od tog momenta samo su oni postojali na terenu. Pokušao je Brazil da se vrati u trećem setu, u nekoliko navrati su Karioke bile na poen zaostatka, ali je rival uvek pronalazio rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da se izvuče iz tih situacija.

Dominirali su i svim segmentima igre. Odnos u blokovima bio je čak 10:4, u as servisima 4:2, dok je odnos u greškama bio 21:18 u korist Poljske.

Do zlatne medalje Poljsku je predvodio Bartoš Kurek sa 23 poena, pratio ga je Mihal Kubiak sa 12. Kod Brazila najbolji je bio Valas de Souza sa 14, dok je Daglas Souza dodao 11.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.